11 april 2013

Sara Bensow på besök

Redan innan klockan sju i morse åkte jag upp till Plaza Mont Kiara och hämtade Sara Benzow, en tjej från Lerum som är ute och luffar runt i Asien. Hennes familj bor nära oss i Lerum, men det är inga vi känner. De är dock vänner till några vänner till oss så när Sara var på väg mot Malaysia fick vi ett mail från hennes pappa och sedan från Sara med frågor om tips vad man skall göra i detta landet. Då erbjöd vi henne att komma och bo hos oss några dagar. Om Anna hade rest ensam skulle jag varit lite orolig och det hade varit rätt skönt att veta att hon under några dagar bodde bra och säkert :)

Det är roligt att få hem någon man aldrig träffat och man kan aldrig veta hur det skall funka, men Sara är världens gladaste person och det känns som om vi har känt varandra hur länge som helst. Vi fick först åka hem till oss för att äta lite frukost, installera henne, väcka Fredrik och ta med honom till skolan. Lite senare kom vi i alla fall iväg ner på stan för tvillingtornen är ju ett måste.


Efter tornen blev det en tur till Chinatown och en god lunch på Old China Café.  Sara är allergisk mot ägg och laktos så vi fick noga fråga ut kyparna - inte alltid helt lätt här - och en rätt fick de ta ut igen eftersom det var kyckling som de friterat i ägg. Vi blev mätta i alla fall :) På vägen tillbaka stannade vi sedan till och tittade på det relativt nya slottet.



Sara fick också hänga med mig till Jim, en skotte som har en kedja inredningsbutiker som heter Ambiance. Varje torsdag och lördag har han öppet hus i sin villa där han har massor av fina saker. Vi vill ha några lite Angkor Wat-liknande statyer att sätta i trädgården bland palmerna på Langkawi. Han hade flera att välja på.






När vi ändå var ute och åkte så passade vi på att ta oss till 1 Utama. Därifrån går bussar till Genting Highlands som Sara gärna vill till imorgon. Biljetter inköptes till det facila priset av 60 RM (120 SEK). Då ingår buss tur och retur, en resa på 1,5 timme, linbana upp och ner, som tar 20-30 minuter, inträde till parken samt ett val mellan lunch och åkpass. Valuta för pengarna! Imorgon går bussen härifrån klockan 9.



Jag visade henne också var bussarna till Singapore går bara 500 meter från oss, så vi gick till kontoret där också och köpte biljetter till på söndag. Vi har hunnit klara av mycket idag. Var också uppe på kontoret där Carl, Mathias och Johan satt. Mathias är ju också från Lerum och trots att de gått på samma gymnasium kände de inte igen varandra. Jag ville fixa så att killarna kan ta med Sara ut på lördag. Kan ju vara roligt för henne att gå ut på stan lite med några i samma ålder :)

När alla ärenden var avklarade blev det lite matinköp Village Grocer. Man kan fascineras av alla gröna blad som finns att köpa. Hälften har man aldrig sett förut och vet inte riktigt vad man kan göra med dem.



Sara längtade lite efter en "vanlig svensk sallad", så vi köpte grillad kyckling och även en liten touch av ätliga blommor fick följa med. Det ser ju väldgt fint ut när man dekorerar med dem.



På kvällen blev det sedan ost och vin till American Idol och även Jeanette kom hit så vi fick en riktigt mysig tjejkväll med mycket fniss, prat och diskussioner om de olika som uppträdde.

Under dagen fick jag även mail från D med de senaste bilderna från vår altan. Nu har räcket kommit upp och det börjar se riktigt färdigt ut. Så fint!!!





Verkligen roligt att det är klart redan för nu skall vi upp med massor av olika besökare av det känns skönt att alla byggarbeten är avklarade!!!