01 januari 2016

Nyårsdagen - Lugn dag vid poolen

Vaknade klockan tio, knappt fyra timmar efter jag gått och lagt mig. Kände mig ändå rätt pigg och gick ner för att starta saneringen... Efter två timmar var alla glas, ölburkar, vinflaskor bortplockade, golven våttorkade efter klibbigt utspillda drinkar och allt var fint. Det händer en del med 26 personer runt omkring :)


Efter det fixade jag frukosten till mig själv, ingen annan var vaken, och sedan blev det placering i en solstol, mycket välförtjänt!


När ungdomarna väl kom upp tog de bilen ner till stranden och köpte med sig mat från McDonalds. Det blev väl brunch...


Resten av dagen spenderades i lugnt tempo vid poolen.



När det var dags för middag stack Anna och hennes vänner ner till Orkidria. Michi och jag åkte istället in till Kuah för att prova lite fisk och skaldjur på en stor food court. Michi gick till toaletten och sade att jag bara måste gå dit och kolla. När jag öppnade dörren tänkte jag: "Jag har gått fel". Ut igen och frågade - men nej - de pekade på samma dörr igen. Ett kaklat rum med en rörledning och en spann. Spannen innehöll dock vatten som skulle användas för att tvätta sig ren eller skölja av golvet. Ingen toalettstol fanns, inget hål i golvet. Man undrade vart allt skulle ta vägen?????? Jag lämnade snabbt. Tala om att förstöra sina skor...


Maten på restaurangen var dock helt fantastisk. Det blev lala, en sorts musslor,,,


...goda räkor och lite annat smått och gott.


Notan slutade på 76 ringgit. Helt annat pris jämfört med att äta nere på tursitstråket nere vid stranden. Vi skrattade gott åt namnet på restaurangen: Kauboi - Cowboy. Malaysiska språket skrivs ju helt fonetiskt och ibland dröjer det ett ögonblick för hjärnan att koppla vad det faktiskt står :)


Fredrik verkar ha det fantastiskt i Victoria med sol och bad. Han brände sig rejält första dagen och han som annars bara blir brun väldigt snabbt. Det måste vara väldigt stark sol!



Det blev en härlig avslutning hemma vid poolen efter middagen.


Godnatt denna första dag av 2016. Spännande att se vad som skall hända i år!