21 februari 2011

Hongkong 18 - 21 februari, dag 2

Lördag morgon gick vi iväg för att få våra nummerlappar till loppet. Det visade sig att loppet går från Victoria Park som ligger precis utanför vårt hotell.

Som allting i Hongkong var det superorganiserat när nummerlapparna skulle hämtas. Det var säkert 20 personer som stod för att hjälpa till att dela ut tröjor, bagar m.m. och ingen kö alls och det tog oss fem minuter att få våra samt Magnus saker. Vi tog sen en liten promenad för att se var exakt starten skulle gå ifrån.

När vi var på väg tillbaka ringde Magnus som landat tidigt och nu var på väg till hotellet. Han hade åkt hemifrån klockan fyra, stackaren! Detta var första gången som han var i Hongkong så vi gav oss genast ut på stan. Tog en av de spårvagnarna med två våningar som går utanför hotellet och åkte in mot Central.

Vädret var mulet, regn i luften och, för oss, kallt! Det var kanske 15 grader ute och rått. Nere vid vattnet bygger man upp mer och mer land och det som tidigare låg precis vid hamnen har nu flera hundra meter framför sig och utsikten lär försvinna när det byggs.

Vi gick ner och tog Star Ferry över till Kowloon-sidan. Ett bra sätt att se Hongkongs skyline.

Magnus hade förberett sig med karta så vi kunde visa vart vi skulle.

Från Kowloon-sidan kunde vi sedan se alla höga hus på Hongkong Island. Till och med en liten djonk låg passande för ankar i hamnen.

En grupp studenter från Hongkong kom fram och ville intervjua oss som turister i Hongkong om vad vi tyckte och vad vi gjort. De var så söta. Man kan dock reflektera över att det känns som om nivån på engelskan gått ner under de senaste tio - femton åren.

Vi gick på Hongkong Walk of fame och åkte sedan upp till Jordan och bokade bord till imorgon på restaurangen där vi brukar äta pekinganka.

Senare på eftermiddagen blev killarna lite trötta så de åkte hem och jag åkte iväg till Hennes och Mauritz. Vi har ju inte det i Malaysia så det är alltd roligt att gå in där och kika lite.

På kvällen var Magnus så trött efter sin tidiga morgon så han gick tidigt till sängs, men jag och Michi åkte till Soho för att ladda med lite kolhydrater inför loppet imorgon :)

Vi hittade en italiensk restaurang som hette Verve där man kunde kombinera sin egen pasta. Gott! Jag valde en med blue cheese och bacon. Kul idé! Inget vin idag och bara en enda öl.

Vi var hemma redan innan tio. Imorgon skall vi upp tidigt!

Hongkong 18 - 21 februari, dag 1

Fredag eftermiddag hämtade jag upp Michi utanför hans kontor vid ett-tiden och vi åkte ut till LCCT för att ta flyget till Hongkong. Första gången med Air Asia dit för mig. Planet gick 16.10 och landade 20.00, knappt fyra timmar senare. Snabbt! Som alltid imponeras man av effektiviteten och ordningen i Hongkong. Stor skillnad mot hur det fungerar i Malaysia :)

Vi tog snabbtåget in till stan och sedan taxi till Wan Chai där vi gick till den spanska restaurangen Uno Mas för lite middag. Klockan hade redan hunnit bli halvtio så vi hann inte till hotellet först för då hade nog köket hunnit stänga.

Det blev flera goda tapas och ett gott rödvin innan vi åkte till L´Hotel för första natten här och en spännande helg!