01 juli 2011

Vår 20-åriga bröllopsdag, 29 juni

Igår var det vår 20-åroga bröllopsdag. Inte klokt hur snabbt tiden har gått. Michi jobbade idag och fick skjuts med Ingemar hem. När de kom till den lilla bron i Kungälv så var det fel på den och de fick sitta i bilkö och vänta i 1,5 timme. Jag fick skjuta fram den väntande middagen på Salt och Sill på Klädesholmen. När Michi kom hem hade han med sig en helt fantastisk bukett med 20 långskaftade rosor.

Vid halvåtta kom vi i alla fall iväg och tur var väl det för köket stänger så tidigt som nio! Havet låg blankt och stilla så det tog bara knappt 20 minuter att åka dit och vi fick plats precis vid restaurangbryggan.


Det fanns ett par sista platser kvar på uteserveringen och vi beställde in både förrätt och varmrätt, öl och en flaska vin.


Allt smakade fantastiskt! När vi satt och njöt av det sista glaset vin kom en polisbåt inglidande och cirklade runt utanför restaurangen, ungefär som om de kollade vilka båtar som låg där och vilka som kunde tänkas åka med alkohol i kroppen. Vi började undra om det var nya regler på sjön och kunde, efter att ha frågat servitrisen, konstatera att nu gäller samma regler som vid bilkörning. Hjälp! Nytt vid Salt och Sill är dock en konferensanläggning och vi frågade snabbt om det fanns några rum kvar. Egentligen var det fullt, men tursamt nog så var det en konferensgäst som inte dykt upp så ett rum var ledigt. Det blev en dyr middag :)


När vi nu inte kunde åka hem tog Michi en öl och jag en Irish Coffee och gick upp på en takterass och satt och beundrade den fantastiska solnedgången över havet.


Vi kunde också konstatera att öarna på västkusten är rätt vackra!


Med till drickan fick vi också en konstigt skramlande burk med matjessill. Vi skrattade dock gott när vi öppnade den och den var full med salta fiskar.


Så var det dags att gå och lägga sig och få några timmars sömn. Michi skulle ha konferens på jobbet nästa dag och inleda med ett föredrag klockan åtta. Rummen var fina, men väldigt små. Storleken var som en friggebod och kostade 2.100 kronor. Välkommen till Sverige!


Nästa morgon var vi tvungna att åka 6.30 och frukosten började klockan 7.00. De var dock snälla och lämnade in en kylplatta med juice, mackor och lite pålägg innan vi lade oss så vi kunde mumsa i oss något. Färden hem var lika fin som den kvällen innan.


När vi lade till i Rörtången blev det till att skynda upp till stugan. Michi fick göra sig i ordning i snabb fart och sedan sticka iväg till jobbet.