24 juni 2018

Båttur till Marstrand och Åstol

Idag var det strålande sol ute och dags för en tur med båten. Michi och ungdomarna har varit ute en sväng men för mig var det premiärtur. Havet låg spegelblankt och det var helt perfekt!


Till och med jag fick köra lite även om jag helst överlåter det till Michi.


Vi åkte bort till Albrektssunds kanal och vidare fram till Marstrand. Det är en pampig syn med fästningen uppe på toppen.


Vi lade till vid Marstrand en stund och tog en första sommarglass.




Efter uppäten glass hoppade vi i båten igen och åkte vidare till Åstol där vi tänkte äta lunch.


Vi tog en promenad på ön. När man står längst upp mot norr så är havet stort. Det enda som ligger mellan oss och England är den lilla fyren Pater Noster.


När vi började vi bli lite sugna på mat gick vi ner och satte oss på bryggan.


Det blev tre räkmackor till oss och en fisksoppa till Anna. En av servitriserna kom ut och frågade om maten var bra och hur portionerna var. Hon hette Victoria och var från Åstol. Det visade sig att hon vuxit upp i Bangkok och varit med i samma fotbollsturneringar som Anna, men att de precis missat varandra. Världen är så otroligt liten!


På vägen hem stannade vi med båten utanför Brattön. Det var lite blåsigt och kallt nu, men vi hade bestämt oss. Det var dags för årets första bad. Michi och Anna hoppade i först. Sedan tvingade de i Nelson och då kunde ju inte jag vara sämre. Det fick bli med bildbevis.


Det var även dags för årets första grillning denna kväll. Altanen är nu så stor så vi kunde flytta runt bordet lite så vi höll oss i solen så länge som möjligt. Michi fick användning för Soft Touchs nya grillhandske!


Så gott det blev!!!


Vilken jättetrevlig helg vi har haft och så roligt det har varit att få träffa Annas Nelson.



Imorgon jobbar Anna och Michi och Nelson flyger först vid halvniotiden på kvällen så vi har en heldag för oss själva. Det blir ju spännande!

Midsommardagen med krocket och fotboll

Vi hade en lugn och härlig morgon med sen frukost ute i solskenet. Frampå eftermiddagen var det dags att gå över till Kjell och Birgitta igen. Nu var det dags för den årliga krocketturneringen.



Carl gick till slut segrande ur turneringen. 


Senare på kvällen hade Thomas och Annika bjudit hem till sig. Det var pizzavagn och fotboll. Alla satt i ett lite mörkt tält och såg Sverige snöpligt förlora mot Tyskland i de sista sekunderna. Hur skall det här gå?


När matchen var över satt vi alla kvar och småpratade en stund för att sedan gå hem och försöka slicka såren. Vi hoppas på bättre spel nästa gång. Nelson fick heja på Sverige och så även Victoria i London där hon och Fredrik var ute och kollade matchen. Vi behöver lite nya supportrar nu!