19 juli 2010

Trefoten och Melbis på besök

Vi vaknade till en strålande morgon den 10 juli och bestämde oss snabbt för att åka ut till Trefoten med Bergins, Kristianssons och Högstedts. Vi brukar sticka ut tillsammans till en ö och bada minst en gång varje sommar.

Det var första gången på Trefoten i år. Det brukar vara den ö vi oftast åker till för att bada, men i år har Michi jobbat mer än vanligt och det har blivit mest kvällsutflykter.

På kvällen kom Catrin och Ola Melbi och hälsade på tillsammans med sonen Alex som gick i Fredriks klass när de gick i ettan på MKIS. De hade varit i Alingsås och hälsat på Catrins pappa och passade på att hälsa på oss när de ändå var på västkusten.

Innan middagen gjorde vi en utflykt med båten. Det var första gången de var här så då är det roligt att visa lite av skärgården.

Färden gick till Rönnängs brygga där vi gick i land och tog en öl innan vi åkte hem och grillade i trädgården.
Anna fick flytta ut ur sin stuga en dag och Melbis flytta in. Nästa morgon blev det frukost i trädgården och sedan var det dags för en liten utflykt till.

Denna gång bar det av till Åstol, en av de finaste och mest typiska öarna i vår skärgård.

Turen dit från Rörtången tar ca 20 minuter. När vi kom fram satt alla måsarna på rad i hamnen.

När vi kom in i Åstols hamn var det fullt av gästbåtar. Man märker att sommaren och semestrarna nu tagit fart på allvar. Många båtar kommer från Norge och Danmark.

Vi fick plats utanför det lilla caféet och traskade sedan bort till badplatsen.

Fredrik och Alex skulle just till att hoppa i badet och stod och väntade på att en man skulle ta sig upp. Det visade sig att det var journalisten Janne Josefsson som är bosatt ute på Åstol.

Vid badplatsen mötte vi Jenny Hedelin med man och barn, också en familj som bodde i KL ett par år. På himlen började mörka moln torna upp sig och vi drog oss tillbaka mot hamnen för en lunch på Rökeriet innan regnet kom.

När det är lunchdags på Rökeriet så är det inte beställning vid bordet utan man får gå fram till en liten bardisk och beställa. Tur var väl det för då fick vi se den fantastiskt roliga väderskylten de hade satt upp. Lockade fram många små glada fniss.


Samtidigt som maten kom; räkklämmor och rökta räkor för oss vuxna och pannkakor till killarna, så kom också de första regndropparna. Alla tog sin tallrik och sitt glas och gick in och satte sig istället. Mysigt det också, för annars sitter vi ju alltid ute.

Väl hemkomna till Rörtången igen var det dags för familjen Melbi att dra sig upp mot Norrköping igen. Jättekul att de kom förbi och hälsade på oss!

Eftermiddagen ägnades sedan åt hårda bataljer i Monopol där Michi gick segrande ur striden.

De stackars tjejerna fick hurra för honom hela kvällen sedan...