23 mars 2013

Matlagning hos Helen och Ola

Denna lördag kväll var vi hembjudna till Helen och Ola Hurtig på matlagningskväll. De hade dragit ihop så vi var totalt fyra par. Utöver oss var det också Ann-Charlotte och Hans samt Jessika och Ingvar. Jättetrevligt initiativ! Vi fick lite spontant dela upp oss i olika matlag och Ann-Charlotte och jag tog oss an förrätten. Det var parmesanskålar som skulle fyllas. osten revs, smältes i ugnen och hängdes över glas för att få form.


Jessika började med potatissallad och fisk tillsammans med Hans.


Michi och Ingvar gjorde först en sallad med jordgubbar och tomater och sedan creme brulé  med choklad i.


Lax med västerbottenost som snart skulle in i ugnen.


Rätt som det var började musiken dåna nerifrån KLCC och det visade sig att Back Street Boys var på plats och gav en utomhuskonsert som vi kunde tjuvlyssna till.


Så var det dags för vår förrätt. En hackad sallad blandad med pesto lades i botten på skålan och toppades sedan med rikligt av rökt lax och rostade pinjenötter. Blev riktigt gott!


Fisken blev också jättegod och serverades med varm potatissallad och jordgubbssallad.


När till slut creme brulén kom in var vi rätt mätta och hade haft en riktigt trevlig kväll. Nästa gång skall vi träffas hos Jessika och Ingvar. Vi drog oss hemåt rätt tidigt, vid elvatiden, då Anna och jag ska åka till Langkawi tidigt i morgon bitti.