16 mars 2021

Stränga böter i Malaysia

Idag följde jag med Michi upp på berget igen. Jag har inte gått upp på ett tag då jag har fått problem med hälsporre. Det går oftast rätt bra, men just uppför är det värre. Nu tog vi det lugnt och det kändes ok. Så fint att komma upp där!


Idag fick vi mail från myndigheterna till företaget att vi måste fylla i papper över våra anställda där vi garanterar att minst 80% har registrerat sig på hälsoappen här för att få vaccin så småningom. Nu har alla våra anställda gjort det, men ska det verkligen vara företaget som styr över de anställdas val?


Hemma i KL kom rörmokarna tillbaka och fixade innertaket också. De skall komma imorgon också och kolla så det ser bra ut samt byta ett par läckande kranar. Så skönt att det är fixat tills vi kommer hem. När vi är tillbaka får jag åka och köpa nytt skåp och en ny spegel.


Anna är så nöjd över garderoberna. Två rum, är i princip klara. Vi skall få garderober till vårt sovrum också men vi byter nog datum för det så att Annas och Eriks lägenhet blir helt klar innan de börjar hos oss.



Här har myndigheterna infört strängare regler för alla privatpersoner och företag. Om man inte har på sig mask eller registrerar sig med appen när man går in i en affär så får man böter på 10,000 RM, dvs drygt 20,000 kronor. Redan första dagen bötfällde de 330 personer. En hade till och med fått en bot för att han gick med masken neddragen på hakan. Det är klart att det är fel, men inga de ger inga tillsägelser längre utan man får direkt böter. Ett par har nu opponerat sig då de fått böter när de satt på en restaurang och fått in maten. Då skall man inte behöva mask enligt reglerna så det känns lite som om polisen passar på...