04 juni 2012

En lat dag på Bukit Kiara

Det är tomt i huset nu när Anna åkt iväg till Langkawi, men hon och hennes kompisar verkar ha det hur kul som helst! Fredrik behövde sitta hemma och skriva "study guides" för ett par ämnen. Pappa ville gärna åka till Bukit Kiara-klubben och jag har nog inte varit där på två - tre år. 



Det är jättefint där och väl på plats så undrar man verkligen varför vi inte åker dit oftare. Michi har varit här ibland och spelat badminton m.m. men inte jag.






Under tiden vi var iväg och badade och åt lunch så blev vår bil tvättad invändigt och utvändigt. Bra och billig service och den var hur fin som helst sedan.




På kvällen träffade vi Bärbel igen och gick iväg till Souled Out för lite middag. Pappas favorit var Butter Chicken och den är inte alls dum.




Det blev en riktigt skön och avkopplande dag. Känns extra skönt med tanke på att nu är det slutspurten inför graduation på fredag och vårt party på lördag.

Kungens födelsedag, 2 juni

Lördagen började med en squashmatch för Michi som bjöd på en sträckt vadmuskel - igen. Svårt att ta det försiktigt när man kommer in i spelet... När han kom tillbaka blev det frukost på balkongen med goda Club Sandwiches, kaffe och färskpressad juice.



Vi åkte sedan iväg till skolan för att lämna av Anna. Nu är det dags för henne att åka till Langkawi och Senior Trip. Ett 30-tal klasskamrater skall vara borta 2-6 juni. Låter jobbigt... Först stannade vi dock till på Almaspuri så att Anna fick säga hejdå till Albin och Alexander som flyttar tillbaka till Sverige ikväll.


Vi hade sedan en hel lista med saker vi skulle göra och det gick väl sådär bra. Det visade sig att det var helgdag idag - Kungens födelsedag. Vi borde väl ha lärt oss nu att första lördagen i juni är alltid kungens födelsedag oberoende av vem det är... Första stoppet var i Sri Hartamas där pappa skulle beställa en skjorta, men butiken var stängde på grund av helgdag. Andra stoppet var KGPA där Michi skulle få tillbaka en del av sin insats när han nu går ur golfklubben. Det var nästan så han ångrade sig när han såg den fina banan.




Här stannade vi till lite och tog en dricka och tittade på alla spelare som gav sig ut på banan.




Nästa sak på listan var Ikano Power Centre för att köpa en brödrost. I och med att det var helgdag var det helt omöjligt att få en p-plats. Vi cirklade omkring i säkert 20 minuter och fick betala avgift utan att få någon plats. Fick felparkera utanför i stället. Väl inne hade de dekorerat en del av lokalen som en svensk midsommar. Helt sjukt!






Brödrosten vi ville ha var givetvis slut och kommer kanske nästa vecka. Tålamod...! Istället tröstade vi oss med en liten lunch på Sushi King innan det bar av hemåt igen.



Vid sjutiden åkte Michi hem och hämtade Alexander och Albin och kom sedan och hämtade oss andra. Så åkte vi ner till KL Sentral för att säga hejdå till killarna efter drygt åtta månader och skickade iväg dem på KLIA Express. 


Michis mamma skulle ju komma med samma tåg ett par timmar senare så vi traskade upp till restaurang Senses på Hilton och vår svenske kock Michael Elwing. Michi hade ätit en spännande rätt när han var här med Masba i måndags och det var lax som kom in i en rökfylld glasburk.



Den serverades med en liten potatissallad med räkor till. Gudomligt god förrätt!!



Fredrik hade fått hänga med oss ut och Anna är ju på Langkawi. Kul med pappa som alltid uppskattar god mat.



Vid niotiden sprang Michi ner till tåget igen och hämtade Bärbel som just anlänt. Hon kom lagom för att beställa en varmrätt hon också.



Efter en jättefestlig måltid bar det av hem och vi släppte av Bärbel vid Verve Suites där hon skall bo de närmaste dagarna. Så roligt att vi får hit både farmor, morfar och faster till studentexamen!