18 juni 2022

Första sommardagen på Rörtången - i blåst

 Igår kväll började det blåsa rätt så mycket och vi glömde ta in utetaket. När vi vaknade imorse hade det blåst ner och vi trodde det var helt sönder. Delar låg utspridda över hela altanen.


Michi och Erik tog tag i det och pusslade långsamt ihop det som fanns kvar. Det saknas lite delar, men vi slipper i alla fall köpa ett nytt. Nu har vi noga rullat in det för det blåser fortfarande.


Framåt lunch åkte Anna och Erik upp till Nilsons i Grundsund för övernattning tillsammans med Fredrik och Lucy. Hemma i Lerum hade Lucy och Fredrik gått iväg med pappa för att fika på ett litet café nära Aspenäs Herrgård på morgonen. Det är så härligt att se hur måna barnen är om pappa.


Michi och jag tog oss en promenad runt Rörtången för att ta vår vanliga runda och heja på alla, men det var nästan ingen hemma. På kvällen hade vi ordnat middag för Kjell och Birgitta samt Thomas och Nahid. Jag gjorde smashad potatis för första gången och det var jättegott. Vi hade med vår parmeggiano från Italien. Hur god var inte den att strö över potatisen?


Vår ismaskin hade nu hunnit producera massor med isbitar till kvällens middag. Den funkar hur bra som helst!


Det blev en jättetrevlig kväll. Det var första gången som vi träffade Nahid. Det visade sig att hon jobbat tillsammans med Eva Sundberg och kände henne väl. Världen är liten!