20 april 2011

Langkawi med Anna 23-26 mars, dag 1

Nu var det längesedan bloggen uppdaterades. Mycket med Swea först, sedan resor och till sist besök av pappa i nästan två veckor. Det blir inte riktigt att man prioriterar tiden framför datorn. Nu skall jag försöka skriva lite om allt som har hänt.

När det var dags för skollov var Anna uppbokad i princip hela veckan. Hon skulle gå en förberedande kurs för SAT, ett prov som görs för att kunna söka in till universitet i USA. Inte för att hon bestämt sig för att gå där utan mer för att ha möjlighet att söka överallt. Kursen skulle pågå från måndag till söndag, så en hel vecka. Michi och Fredrik skulle ha åkt till Japan, men efter jordbävningen blev allt ombokat och de reste istället till Dubai. Anna och jag tog hennes tre lediga dagar och åkte till Langkawi.

Den 23 mars åkte vi med Jeffrey till flygplatsen i Subang för att sätta oss på planet till Langkawi och Anna tog en kaffe innan vi gick ombord.

När vi kom fram var det mulet och grått. Klockan var tre och vi kunde checka in direkt och gick sedan och åt lunch vid stranden på Frangipani.

Det gick inte att ligga och sola utan istället gick vi ut och tog massage. De hade nu öppnat en spa-avdelning på Frangipani, men den var inte mycket att ha. Två små enkla rum och priset 250 rm för en timmes massage. Tidigare hade de en kvinna på stranden som masserade för 65 rm för 45 minuter. Vilken skillnad. Precis utanför hotellet finns ett par riktigt bra ställen också och där tar de 100 rm för en massage. Vilket väljer man? Inte hotellet i alla fall!

På kvällen gick vi och åt middag på Orchidria som har väldigt bra seafood.

Det blev tigerräkor dels med vitlök, dels med chili. Så gott! Med en dotter som nu fyllt 18 kunde man ju ta en öl också :)

Det var roligt när vi beställde för vi frågade efter något som var "spicy". Då föreslog de räkor i sötsur sås. Det lät ju inte så starkt. Så vi förklarade att vi bott mer än sju år i Malaysia och ville ha "SPICY" som malaysier. De log de och föreslog chiliräkor. Inte ens de visade sig vara så starka så vi beställde in cili padi, som är soya med stark chili i. Det gav oss konstiga blickar och tyckte nog vi var konstiga vitnäsor, men vi hade roligt.

Efter fyra räkor var så var vi proppmätta och mycket nöjda och vände åter till hotellet.

Vi hade hjälpt en Swea som var på besök i KL under världsmötet att ta med fem tuber Kalles Kaviar till Langkawi till några kompisar hon hade där. På kvällen träffade så Anna och jag Conny Andersson, som är restaurangchef på Datai här, samt hans fru i baren på vårt hotell. De var helt överlyckliga över kaviaren, så det var kul! Conny var en riktig göteborgare så man blev glad av att bara höra honom prata. Han fru var från Karibien och också jättetrevlig. Kul med nya bekantskaper.