31 december 2020

Nyårsafton på St Regis och summering av 2020

Så är vi framme vid nyårsafton detta konstiga år. Vi startade med lite champagne till frukosten. Ett bra sätt att ta farväl av 2020.




Det blev en härlig stund i solen. Jag skrattade gott när jag fällde upp parasollet och en läskig groda hoppade rakt ner på Susanns klänning...


Vi åkte ner till stranden för att äta lunch på Yellow Café men de hade stängt för att förbereda sig inför nyårsmiddagen. Istället hamnade vi på ett lokalt ställe, Bamboo Café.


Vi passerade ett bageri med en kaka i skyltfönstret som kunde locka väldigt sötsugna.


Strax efter halvsju skulle vi åka bort till St Regis. Therese och Henke kom över till oss också och vi hann med ytterligare ett glas skumpa innan vi åkte.


Om man skall fira på något fint ställe så är nog St Regis ett av de allra finaste. Utsiken och själva byggnaden är båda fantastiska.


Här är kvällens meny. Det var så otroligt gott!


Vi fick hjälp med ett foto på oss två. Ytterligare ett år tillsammans.


En bild på oss alla åtta från restaurangen blev det också.


Extra mysigt att få en fin bild på barnen och deras nyårsfirande.


De var också åtta personer som firade in 2021 hemma i huset i Lerum.


Vilket år det har varit... Här trodde vi att vi i februari skulle åka till Shanghai med Anna och Erik för att sedan åka skidor i Japan. Anna och Erik kom aldrig hit på grund av coronavirusets framfart i Asien. När vi kom hem från skidåkningen i Japan stängdes gränsen mot större delen av Asien. I mars åkte Michi till Europa för affärer och vi sågs i Spanien. Dagen efter jag kom dit, 14 mars, stängde Spanien sina gränser. Michi hann tillbaka till Malaysia innan de stängde sina gränser den 18 mars. Själv kunde jag ta mig till Sverige och stannade där till 14 september.

I och med Anders tragiska bortgång samlades hela familjen i Lerum och fick fem veckor tillsammans. Trots den tråkiga anledningen kunde vi ändå njuta av att få vara ihop. Undrar om vi någonsin igen kommer att kunna vara tillsammans alla så länge. Jag fick också sex månader hemma där jag framför allt träffade pappa nästan varje dag. Helene lite mindre på grund av hennes jobb framför allt, där de som lärare utsätts för mycket baciller. Ändå så mysigt att ha henne nära.

Väl tillbaka i Malaysia fick vi sitta i karantän två veckor, sedan stängdes alla gränser ut från KL och vi kunde inte ens ta oss till Langkawi. Allt detta har fått oss att fundera över vårt liv här, så långt borta från alla vänner och familjen. Planerna på att återvända till Europa har fått ett starkare fäste och vi förbereder oss nu allt mer.

Anna och Erik har köpt sin lägenhet i Maidenhead och startar ett nytt liv tillsammans. Fredrik hann tack och lov få ett jobb innan coronapandemin bröt upp och har kämpat väl med både jobb och studier under 2020. Åtta tentor av femton avklarade och två till gjorda där resultat snart kommer.

Detta har varit ett år vi inte vill få tillbaka. Samtidigt har det gett oss möjlighet att reflektera och se klarare på vad vi vill med resten av våra liv. Det får bli det positiva vi har med oss in i 2021. Ett år vi med stor spänning och förväntan ser fram emot!!!