25 januari 2022

Lakritsprovning och utekväll med Kerstin

När jag vaknade i morse var det alldeles frostigt ute och solen höll på att gå upp över Aspen. Det känns så otroligt härligt att få några dagar här, även om det är lite kort.


Inspirerad av Madeleines bukett köpte jag hem tulpaner till mig själv också. Det finns inga finare blommor.


Pappa var ute på sin dagliga promenad idag och kom förbi. Så mysigt att ses varje dag även om det blir lite kortare vissa dagar. Idag blev det fika och lite bankkonsultation.


Jag läser ju mycket. I dagarna såg jag att Jan Guillou kommer ut med en serie med Carl Hamilton som pensionär. Det inspirerade mig till att börja läsa om serien om Carl Hamilton. Skall läsa en bok och sedan se filmen. Det kan ju bli roligt när jag är här hemma själv.


På kvällen var det dags för lakritsprovning på Lakritsroten på Östra Hamngatan i Göteborg. Kerstin Erre Bjursten - min gamla gymnasiekompis hängde med så det blev ju extra kul. Det blev en timmes provsmakning och sedan fick man handla till rabatterat pris. Det blev sött, salt och rökt lakrits som provades. Verkligen olika och goda smaker.


Brevid mig satt en kille jag kände igen så väl. Till slut var jag tvungen att fråga honom var han jobbade, annars skulle jag gått och funderat på det hela kvällen. Det visade sig att han jobbat på Posten i Stenkullen dit jag åkt några gånger varje år för att fixa eftersändning av vår post.


Härligt att få först lakritsprovning och sedan en god ostbricka och lite cava på Avalaon. Det är alltid nära till skratt och jag vet ingen som kan få till så roliga kommentarer. Flera gapskratt utlovas i detta sällskap. Underbart att träffa vänner man har haft så länge.


Michi skickade fler fina bilder från Budapest idag. Möten hela förmiddagen, men på eftermiddagen hann de med en koll på stan också. Det ser ju väldigt fint ut! Det var längesedan jag var där.


Ytterligare en fantastisk dag här hemma i Sverige. Jag njuter i fulla drag!