30 juni 2011

Fredrik till Stockholm

I måndags var det så dags för nästa barn att åka till Stockholm. Fredrik skulle upp till David Sjönell tillsammans med norske Thomas Strömstad för den årliga återträffen. De har tidigare varit här ett par gånger, samt i Oslo, men detta var första gången i den kungliga huvudstaden. Mycket står på schemat med Gröna Lund och sedan upp till Davids sommarställe. Fredriks plan gick vid 13.45 så vi hann in till Sävedalen och lämna in bilen vi hyrt under tio dagar.


När Fredrik var avlämnad blev det ärenden både i Lerum, Partille och Kungälv på vägen ut och jag var inte på landet förrän vid femtiden. Ändå härligt att bara ha tid för sig själv utan att ägna en blick på klockan eller ha någon tid att passa. Michi var med jobbet på ledningsgruppskonferens och de bodde ute på Nääs gamla fabriker. Hotellet var jättefint, enligt Michi som ringde hem halvt lyrisk. Själv ägnade jag kvällen åt att laga middag och sedan sätta mig tillrätta med en god bok. Aldrig fel!

Michi jobbar hela veckan, så jag kunde sova ut och sedan gå ut i solen. Sverige visar sig just nu från sin allra bästa sida. Solstolen är framdragen på altanen, en tjock bok brevid och trevliga grannar som dyker upp för en kaffe eller så vid olika tillfällen på dagen. Livet på Rörtången är synnerligen okomplicerat och man har slappnat av totalt efter bara fem minuter här. Även om Michi jobbar nu ett par veckor, så blir det ändå mer avkoppling än annars, bara solen är framme och vi kan sticka ut med båten på kvällen. När han kom hem i tisdags kväll satt vi och bläddrade igenom en nyinköpt grillbok och fick lite inspiration om vad vi kan göra i sommar!