21 januari 2012

Traditionell kinesisk nyårslunch med Swea

Torsdag morgon och dags för en tur till Immigration eller Talent Corp som ligger alldeles nära Ericssons kontor i Cyberjaya. Nu var det dags att lämna in Annas pass, det sista i familjen, för att hon skall få en stickers insatt för sitt Social Visit Pass som blivit godkänt för tio år. Även om hon skall flytta till sommaren så är det ju skönt att även hon har ett visum där hon kan komma och gå som hon vill. Passet får vi tillbaka runt den 31 januari och nu väntar vi andra på att få våra speciella ID-kort för Resident Pass.



Halvtolv var det dags för lunch inne i stan på restaurang Marco Polo. Swea hade bokat en traditionell kinesisk nyårslunch och det är ju alltid spännande att se hur det skall gå till. Alla maträtter är valda för sina namn som låter som andra kinesiska ord som välgång, rikedom, hälsa m.m. I första rätten blandades mängder med ingredienser.




Man skulle sedan ta sina pinnar och kasta maten så högt som möjligt. Ju högre desto bättre år har man framför sig.




Vi var totalt 20 personer idag och var tvungna att dela upp oss på två bord.




Ägarinnan själv, kallad Bibi, var på plats och berättade om de olika maträtterna.




När vi fick in nästa rätt, som bestod av broccoli, sjögräs och ostron var det många som såg lite tveksamma ut.




Det blev en lång sittning och vi var inte färdiga förrän efter två. Vissa var nog lite hungriga efteråt också för maten var väl inte så fantastisk, men det är kul att prova på hur det går till i alla fall. Vi äter ju så mycket andra luncher som smakar bra :)