15 november 2009

Angelika och Stanley i KL

Den 12 november landade Angelika och Stanley i Kuala Lumpur, medan Michi fortfarande var i Sverige. På fredagen, som var första hela dagen, åkte vi iväg och fixade lite ärenden och sedan tog vi bilen ner till Chinatown för shopping och lunch på Old China Café. På eftermiddagen drog jag mig hemåt, medan Angelika och Stanley betade av Little India, Brickfields och Bukit Bintang med Sungei Wang och Low Yat. En intensiv dag!

Väl hemma vid åttatiden igen så gick vi ut och åt middag på food-courten i Sri Hartamas. Fredrik var på skoldans och skulle sedan sova över hos indonesiske Collin och Anna var hos Sandra. Helt barnfria alltså. Efter middagen passerade vi ett ställe som gav fotmassage ända till klockan tolv på natten, så vi gick in och satt i princip och sov en timme. Underbart!

Lördagen åkte vi till lite mer civiliserad shopping och hamnade då på 1 Utama. Tror att Stanley lyckades beta av flest julklappar. Skönt med tanke på att det bara är november!

Michi kom hem vid sextiden och fick genast byta om till smoking. Vi var inbokade på the Latin American Ball på Hotel Hilton Sentral som började klockan sju. Där träffade vi våra vänner Karin, Robert, Harriet, Gunnar, Cilla och Jocke. Alla lika snygga :o)

Det blev mycket dans till fantastisk musik så det var med något ömma fötter vi begav oss hemåt.

Dagen efter, på söndagen, var det dags för Angelikas 40-årspresent och vi åkte in till Westin Hotel och restaurang Prego för deras champagnebrunch. Som alltid lika bra!


Om man som jag är ostälskare, så kan man knappt slita sig från deras ostbuffet. Enorm!

För de som gillar desserter är den buffen inte så avskräckande heller :o)

Eftersom Angelika fyllt år så fixade Michi så att hela personalen kom med tårta och vacker sång.
Vi fick också de väldigt snygga röda näsorna de har till alla födelsedagsfirare.
Att Angelika och Stanley kunde bli så snygga!!!

När vi kom hem från brunchen fick de snabbt stänga sina väskor och taxin stod redo att ta dem ut till LCCT och flyg till Langkawi och hotell Frangipani. På tisdag kväll kommer de tillbaka till oss.





Anna på fotbollsturnering i Jakarta 5-8 november

Anna har nu just kommit hem från sin första internationella fotbollsturnering, Seasac. 11 tjejer åkte i väg från Mont Kiara International School för att tävla mot elva andra internationella skolor från sydostasien. Laget skolan hade i år var det yngsta i hela turneringen.

Första kvällen, den 5 november, samlades hela laget för genomgång. Tränarna gick igenom reglerna och peppade alla att göra sitt bästa. Trötta efter en lång resdag, men så här glada för att vara iväg!
Morgonen därpå bar det iväg för att spela matcher hela dagen. Hela laget samlades lätt nervösa inför dagens första match.

Ombytta och klara var det dags för uppvärmning innan första matchen. Första dagen var matchdräkten svart och andra dagen vit.


Första dagens matcher avslutades med en vinst och tre förluster. En tuff start för detta unga lag. Anna gjorde mål! På lördagen var det dags för heldag nummer två.

Efter matcherna var det sedan dags för de obligatoriska lagbilderna.



Laget slutade som nr 8 av 12 lag. På lördag kväll var det en stor middag för alla lag och deras tränare. Det visades en power point med bilder från de två dagarna i Jakarta och pris för Most Valid Player delades ut till målvakten Emely i Annas lag. Emely gjorde också flest mål - trots att hon var målvakt. Två på frispark och ett från mål!
Här är alla tjejer och killar från Mont Kiara som åkte till turneringen.

På söndag morgon var det dags att ge sig ut till flygplatsen igen för att resa tillbaka till Kuala Lumpur. Hela laget hade förutom matchdräkter även sponsrats med kläder för resan.

Tillbaka på skolan var det dags att skiljas åt igen. Ett sorgligt ögonblick efter som vissa kommer att flytta eller gå ut skolan till sommaren och laget splittras. Brook, som var lagkapten, tyckte att detta laget var det bästa hon spelat i. Efter resan hade inte alla bara ont i benen, utan även i magen efter att ha skrattat hela tiden :o)

Det är bara att sikta på att komma med nästa år igen.