01 mars 2010

Anna i Peking 13 - 17 februari

Sent på kvällen den 12 februari skjutsade Michi, jag och Eva Malmberg två glada tjejer ner till KL Sentral där de skulle ta tåget till KL International Airport. Det var ingen hejd på hur roligt de verkade tycka att det var att åka iväg till Peking alldeles själva. Framme på flygplatsen i Peking väntade Thea Nygren och därefter skulle det bära av hem till familjen Nygrens hus i Yosemite.

Thea flyttade hit till KL med sin familj samtidigt som vi, dvs i januari 2004 och Anna och Thea har varit kompisar sedan dess. För tre år sedan flyttade familjen Nygren vidare till Peking. I somras var Thea och besökte oss på Rörtången och nu var det dags för Anna och Cicci att hälsa på hemma hos henne. Inga dåliga resor det blir!

Första utflykten blev till ISB - International School of Beijing. Även om det var en lördag och skolan egentligen var stängd lyckades de unga damerna få sig en titt. Ett stort mål med resan var också att komma till någon av Pekings alla kopiemarknader. Nu var det ju precis det kinesiska nyåret denna helgen och för första gången var alla marknaderna stängda. Detta innebar att enda shoppingstället som hanns med var H & M. Exotiskt för oss i Malaysia, då det inte finns här. Väskan var full med nya kläder och skor när Anna kom hem. Bra för hon behövde verkligen mycket nytt....NOT!!!

En av de sista dagarna bar det av till kinesiska muren. Det gällde att klä på sig varmt för det hade varit flera minusgrader under en tid. Picknick packades ner och det bar iväg till ett fantastiskt utflyktsmål.

Anna ringde hem från muren och var helt lyrisk. Det är verkligen helt fantastiskt att komma dit. Ett av de stora resemålen man önskar komma till i livet. Jag var där med Karin Lindell för ett par år sedan och kan bara stämma in i att det verkligen var något speciellt!!

Så här glada var Anna och Cicci att få komma dit! Det var många foton med hem.


Efter turen på muren blev det till att åka rodel ner till den väntande bilen för att sedan åka hem till Thea igen. Efter ett par sena kvällar på stan fick vi hem två betydligt tröttare tjejer som fick bäddas ner med feber och halsfluss. Tror dock att de tyckte det var värt varenda minut!