02 april 2013

Fogging och Orkidria

I eftermiddags - tack och lov efter att vi suttit ute och ätit lunch - kom Rentokil och gjorde fogging i vår trädgård. Fogging innebär att man sprutar ut ett gift så att alla mygg dör och man undgår alltför många stick, men framför allt att man gör sig av med eventuella dengue-myggor. Det ser helt fruktansvärt ut när de sprayar...



Våra kära snickare lät rökmolnet passera förbi fint och sov i olika positioner på våra stolar under Fredriks balkong. Man fascineras av deras totala förmåga att slappna av och sova en timme var och hur som helst trots att arbetsgivaren går omkring två meter ifrån :)


Fredrik med kompisar tillbringade hela dagen nere på stranden och kom inte tillbaka förrän klockan var nästan åtta på kvällen. Michi, Tobbe och jag tog det lugnt och satt i våra stolar på altanen och tittade ut över havet och solnedgången även denna kväll.


Hur vackert är det inte? Så fort solen har gått ner helt börjar grodorna kväka och geckoödlorna att ropa på varandra.


Killarna ville ner och äta vid stranden så vi släppte av dem och tog med oss Tobbe till Orkidria. Imorgon fyller han 50, men då åker jag ju hem till KL, så vi bestämde oss för en liten tidig födelsedagsmiddag. Inget fel i att fira flera gånger heller...


Blev lite imponerad när en av kyparna direkt kom fram till vårt bord och satte ner en skål med chili padi brevid mig och log. Han kom ihåg att jag alltid vill ha det och nu behövde jag inte ens fråga. Visst blir man imponerad!!! Chili padi är soya med väldigt stark chili i små bitar som man sedan har till riset, fisken osv.


Tobbe fick prova räkor i vitlök, fried rice, ABC-fisk med red snapper och soft shell crab. Till detta några goda iskalla Tiger-öl.


Efter middagen drog vi oss hemåt och lade oss vid elvatiden. Klockan två ringde klockan igen och då stack Michi och Tobbe ner till en sportbar för att möta de fem killarna - Rai åkte hem vid lunch idag - och skulle se fotboll där Barcelona mötte Paris Saint Germain. Killarna hade fått vara ute så länge mot att de lovade att sköta sig och hot om att bli hemskickade från fotbollen om de inte skött sig. De hade klarat utmaningen galant och, om än lite trötta, blev det fotboll fram till klockan halvfem. Ett trött gäng som ramlade in hemma och slockade på två minuter :)