04 augusti 2024

Fix med båten och middag hos Bergins

Inatt hade det regnat hur mycket som helst och när jag kikade ut nu på morgonen upptäckte jag mina skor på altanen - helt dränkta. Hoppas de blir ok när de torkar...


Vi tog en promenad ner till båten för att fixa lite. Nu blir det väl ingen mer båttur. Det har blivit lite svarta och blå streck i båten under sommaren så jag tog med en magisk japansk svamp.



De är helt otroliga på alla fläckar. Bara lite vatten på och gnugga. Till och med vinfläckar på vårt vita bord har gått bort. Nu är båten fin igen.




Michi skruvade bort den ena stolsdynan då en metallskena under lossnat och det går inte att ha sitsen uppfälld. Nu ska vi försöka fixa det.


Så fick vi säga hejdå till vår fina båt som vi faktiskt fick mycket fler turer med under sommaren än vad vi trodde i början av juli.


På kvällen var vi hembjudna till Bergins på middag och fick träffa deras söta barnbarn, lille Ralph och storebror Nelson.


Jag passade på att träna lite inför mitt framtida mormorskap.


Erik fick världens överraskning idag när hans mamma och Anna fixat så att Wiljo överraskade. Erik fyller år imorgon och kunde nog inte ha fått en bättre present.


På kvällen packade vi ihop all tvätt och en hel del av våra kläder och åkte hem till Lerum. Vi skulle ha åkt imorgon bitti, men vädret var rätt kasst så vi kunde lika gärna åka nu. Michi börjar jobba igen imorgon så det blir lite kortare att åka också.