09 juli 2015

En räv i Partille

Mycket som blev gjort idag. I morse blev det hastigt bestämt när vi skall åka till Shanghai i höst och då behöver vi ansöka om visum. Eftersom vi nu bestämt att hälsa på Anna i London i slutet av juli så behövde vi fixa allt idag så vi skulle vara säkra på att få tillbaka passen i tid. Det blev full fart med att boka biljetter och sedan satte vi oss alla tre i bilen.

Första stoppet var Lerum så att Michi och jag kunde hämta våra pass hemma. Nästa ställe var ett besök på kontoret så att vi kunde skriva ut biljetterna som måste bifogas visumansökan. När vi skulle lämna kontoret i Partille trodde vi inte våra ögon då en räv kom lugnt spankulerandes över parkeringsplatsen. Tror inte jag har sett en räv i hela mitt liv och här kommer en livs levande över en parkering inne i stan...



Från jobbet åkte vi in till Göteborg och Fredrik och jag sprang in på polismyndigheten för att hämta ut hans nya pass som nu var klart. Som tur var så ligger det kinesiska visumstället bara runt hörnan därifrån så allt gick bra. När vi ansökte om visumet behövde vi även visa upp en hotellreservation, något vi inte behövt tidigare. Detta fick vi veta halvtre och de skulle stänga tre. Lite stressigt innan allt föll på plats några sekunder innan de stängde! Nu är i alla fall allt inlämnat och är klart att hämta 14 juli.



Michi och Fredrik blev lite pyssliga i köket när vi kom hem och gjorde gravad lax. Den är klar om tre dagar så det ser vi fram emot!! Roliga traditioner för Fredrik att ta med!



Vi har ju mycket lax i frysen sedan midsommar när Annas kompis Daniel kom hit med 10 kg färsk norsk havslax. Det gäller att äta upp så mycket vi kan och jag tror att vi fortfarande har tre hela sidor kvar...