05 april 2018

Från Sahoro till Sapporo

Halvelva i morse gick bussen från Club Med mot Sapporo. Två timmar senare var vi framme vid inrikeshallen och checkade in på Air Terminal Hotel. Vi fick ett av våra tre rum mot en mindre betalning för vi var en timme tidiga. Vi kunde i alla fall lämna av allt bagage och tog sedan tåget in till stan. En resa på cirka 40 minuter. När vi kom fram var alla redan hungriga på lunch och vi hittade en sushirestaurang som såg bra ut. Där blev första stoppet. 


Vi fick verkligen sitta vid ett riktigt japanskt bord med hål i golvet så att man fick ner benen. 


När vi var mätta och belåtna åkte vi vidare till Sapporo Old Brewery. Kul när man har varit i Sapporo att ha besökt öltillverkningen. Ölet är ju ganska känt!


Ganska roligt att se de gamla reklamaffischerna - bara damer med på dem!


Spännande att se vilka som får provsmaka öl eller inte...


Vi köpte in ölprovningsset och testade tre olika sorter som de tillverkar.


Vi försökte göra blindtest men det var i princip helt omöjligt. 



Vi tog oss sedan tillbaka in till stan där vi hade ett par timmar att gå runt och titta var vi ville. De flesta hamnade i ett shoppingcenter, medan Michi gick iväg och beställde bord på en restaurang vi var på förra året. 


När han kom tillbaka så hann vi med en fika. Det var rätt skönt att få sätta sig lite. 


Klockan sju var det dags att gå till Shabu-Shaburestaurangen. Så god mat och så fräscht. Man får in stora fat med tunt skivat kött som man sedan kokar tillsammans med grönsaker i en buljong. 


Till detta var vi tvungna att ta varsin saké. Glasen sätts i lådor och sedan fyller de på så mycket så det svämmar över ner i lådan för att visa på sin generositet. När glaset är tömt häller man över innehållet i lådan ner i glaset och det blir nästan ett fullt glas till. 



Det fick bli ett foto utanför restaurangen så vi hittar tillbaka nästa gång också. 


Vi tog tåget tillbaka vid strax innan tio och fick åka ett lokaltåg som tog lite längre tid. Vi skrattade lite åt köerna till tåget. Här står man i rak linje och ingen går före. Inte riktigt som där vi bor.


Det blev en tidigare kväll då vi måste upp tidigt i morgon för att flyga tillbaka till KL.