31 juli 2017

Sista båtturen för i år och middag hos Båååth

Äntligen var det fint väder igen och vi tog oss en tur med båten. Klockan hann bli två innan vi kom iväg och styrde mot Rönnäng. Vi var lite osäkra på hur mycket bensin vi hade kvar i båten efter alla turer och blåsten låg på en del så vi bestämde oss halvvägs för att bara gå till Dyrön.


Där blev det räkklämma på Linas Café och en sista lunch ute den här sommaren.



Efter maten besökte vi ett galleri som låg inne i ett gammalt skyddsrum. Två systrar ställde ut och den ena gjorde jätteroliga måstavlor.


Vi fortsatte sedan med en promenad runt halva ön och kom bland annat ut till bastun som ligger på någon topp 10 lista för vackraste lägen i Sverige.


Vi styrde sedan båten mot Rörtången igen för plötsligt var det väldigt svarta moln som hopade sig i horisonten och kom emot oss i hög fart. Träffade Mariana som bjöd på fika och när vi satt under hennes stora parasoll kom regnovädret över oss.


På kvällen var vi sedan bjudna på middag hem till familjen Bååth. Det blev god Africana.


Solnedgången från deras vardagsrumsfönster var helt fantastisk!


Nu närmar sig slutet för Rörtångsvistelsen för i år. Inte klokt så fort det har gått. Sommaren här ute kan sammanfattas som väldigt blåsig. Ändå har det nog blivit ett tiotal turer med båten och träffar med massor av släkt och vänner, precis som det skall vara!