30 augusti 2021

Träff med Åsa och middag med Bergins

Återigen känner jag stressen stiga över allt som skall fixas innan vi åker. Fortfarande har vi inte hört ett knyst från myndigheten som har hand om hemmakarantän. Nu börjar det bli kort om tid för att boka hotell också så halva förmiddagen gick åt till detta. Imorgon är det dessutom malaysisk helgdag och stängt i hela landet vilket inte gör det lättare. Har nu hittat plats på Hotel Impiana nere vid KLCC och måste skicka in ansökan, fullmakt för kreditkort, passkopior, kopia på kreditkort samt biljett. Måste få en kod från dem för att sedan gå in på MySafeTravel och lägga upp oss, registrera tusen saker och sedan betala 6,200 RM. Inte billigt att resa nu. Stack ut och sprang för att bli av med lite stress och fick en kaffe hos pappa. Lite lugnare.


Vid tre åkte jag till kontoret då Michi skrivit ut tretton dokument som vi behöver i fysiskt format för att söka hemmakarantän på flygplatsen i KL i fall vi inte hör något innan. Michi tyckte det var svårt bara att skriva ut allt. Jag skrattade gott för det tog ju något längre tid att ta fram alla papper. Nu kunde vi skanna in det sista för hotellet och skicka in allt, men Malaysia har redan sagt godnatt så vi lär inte höra något förrän på onsdag tidigast.



Vid fyratiden var jag hemma hos Åsa på en välbehövlig kaffepaus. Det blev två timmar non-stop-prat. Helt underbart. Åsa har gröna fingrar och jag fick se enorma spetspaprikor, padrones och jalapnos. Fick till och med en liten påse med hem. Underbart!


Från Åsa bar det av ut till landet och Bergins. Deras lilla Pepsi tycker nog att de reser för mycket för hon hoppade ner i sin lilla väska/bur så att hon inte skall bli kvarglömd hemma. Så söt!


Det blev insjökräftor till middag. Vilken fest!


Pluto tappar tänder för fullt nu. De nya tänderna blir inte så vassa så det är ju skönt.



Vi stannade kvar på Rörtången. Skönt att slippa sätta sig i bilen vid midnatt. Vi skall båda in till stan imorgon så då blir det stopp på vägen hem bara. Så jättetrevligt att hinna träffa Bergins i alla fall en kväll. Birgitta överlämnade sin senaste, trettonde bok, med fina ord och autograf i. Härligt att ha en bra bok till flyget! 

Fredrik kom tillbaka till London idag och sin nya lägenhet. Det var en nöjd och glad kille som visade runt i sitt nya hem.