19 december 2015

Julstämningen infinner sig sakta

Fredrik började sin resa igår med familjen Soares mot Santa Maria i södra Brasielen. Det skulle bli en resa på nästan fyrtio timmar. Raquel skickade ett foto på Amanda, Fredrik och Barbara från flygplatsen i Kuala Lmpur när de just checkat in.


Mitt i natten malaysisk tid, 1.10, gick första flyget och målet var Dubai, en resa på drygt sju timmar.



I Dubai blev det lite väntan och 4.10 var det dags för det längsta flyget, det till Rio de Janeiro som landade 18.40 svensk tid. Drygt 14 timmar ombord.




Inte var det slut där... Klockan 23.20 var det dags för nästa flyg från Rio till Porto Alegre där de kommer att landa 01.30. Vilken resa!!!





Själv blev det lite ärenden ner till Lerum för min del och Anna och Michi stack iväg till Allum för lite julklappsshopping. Jag fick handlat klart de flesta julklapparna nu, lax för att gravas blev köpt och så gick jag till Tempo i Solkatten för att hämta ut två paket. Jag hade beställt varor under namnet Anki Cederkvist, något jag har gjort i hela mitt liv och aldrig haft problem med. När jag nu visade fram mitt körkort så fick jag inte ut paketen för det stod Ann-Catarine. Det har ALLTID fungerat tidigare. Jag sade att Anki är ju ett uppenbart och mycket vanligt smeknamn på Anki, men nej, då skulle jag kontakta säljarna, som skulle kontakta Schenker som får ändra i sitt system och förhoppningsvis hinner allt detta ske innan paketen går tillbaka. Trodde jag skulle bli helt galen. OK - jag har också lärt mig att beställa i mitt riktiga namn framöver... Ska pröva på måndag igen för att se om det bara var inflexible helgpersonal eller om det ar så här knäppt!

Väl hemma igen så åkte resten av alla julgrejer fram och jag skulle precis börja pynta när Michi och Anna ringde och ville fika. Åkte tillbaka ner till Lerum och vi åt god räkmacka nere i centrum. Hem igen och pyntade medan Michi och Anna köpte gran. Till slut var det julstämning i hela huset, stjärnan upphängd, granen tindrade, juldukarna strukna och det var sååååå fint.

Senare på kvällen var Michi och jag hembjudna till Maria och Jonas i Västra Bodarne och fick en helt fantastiskt god fisksoppa. Så mysigt och skönt att få sitta ner i trevligt sällskap och bara njuta!