20 februari 2020

Mot Sapporo och Shabu shabu

Så var sista dagen kommen. Vi gick ut efter frukosten och tog ett par kort till innan vi skulle åka.



Strax innan bussen skulle gå började snön vräka ner igen. Hade varit svår sikt i backen och var perfekt väder när vi ändå skulle lämna Sahoro.



Så satte vi oss i bussen klockan 11 och hade ett par timmar framför oss på snöiga vägar.


Vi släpptes av vid inrikeshallen vid flygplatsen och tog sedan tåget 45 minuter in till Sapporo.


Framme på nästa station gick vi till Paul´s och tog en kaffe och en macka till lunch.


När vi checkat in gick vi ut på en promenad. Det gällde att klä sig ordentligt.


Vi promenerade bort till Sapporo Station och passerade vårt Shabu shabu ställe och bokade bord för ikväll. Det blev sedan en promenad tillbaka till det lilla torget vid vårt hotell och det roliga ölstället med tio platser som vi alltid besöker.


Halvåtta var det dags för Shabu shabu. Så roligt att vara tillbaka. Vi blev väl mottagna av personalen som kände igen oss. Kyparen höll upp tre fingrar - och undrade väl om det var tredje gången vi kom. Det är nog femte men det var annan personal i början.


Man får sitta i ett litet bås och de drar fram ett galler. Var tvungen att gå ut och fota Michi som satt inspärrad.


Maten var som alltid helt fantastisk. Lamm, nötkött och fläskkött kommer in i tunna skivor som sedan kokas tillsammans med grönsaker i en het buljong.



Vi tar alltid varsin sake och de häller på så mycket så att det svämmar över och det är verkligen ytspänning på glaset. Tur det inte är så starkt.


Vi hade funderat på Teppanyaki till imorgon. Vårt hotell rekommenderade en restaurang i ett stort hotell och priserna var skyhöga. Inte riktigt vad vi kände för, vi gillar ju mer lokalt. Jag hade googlat på gyoza, stekta dumplings, och hittat ett ställe med jättehög rating på Tripadvisor. Den hette Chao Chao gyoza (!) och låg alldeles runt hörnan från kvällens restaurang. På väg hem gick vi förbi och bokade bord inför imorgon. De vanliga borden var redan fullbokade så vi har fått en plats vid bardisken. Vi fick hjälp av en kund som kunde lite engelska för personalen kunde ingen alls. Det är så häftigt att få uppleva detta och man kommer långt med kroppssråk.


Passerade Sapporos klocktorn som såg ut som ett litet Eiffeltorn nu på natten.


Så mycket snö och så vintrigt här. Vi njuter i fulla drag. Det är såååå vackert!


Madeleine skickade nyheter från Lerum. Man undrar ju lite vad som händer där hemma...

Madelein

Vi var hemma redan elva. Ovanligt för oss men vi har verkligen fått en ny vana den här semestern. Rätt tidiga kvällar och sedan upp tidigt. Faktiskt väldigt skönt!