27 november 2013

Körskola igen och Alicia Keys

I januari fyller Fredrik 17 år och då är det dags att ta körkort i Malaysia. Anna gick på en körskola en bit ifrån där vi bor och vi hamnade alltid i enorma köer när vi skulle hem. Nu har vi fått tips om en körskola som ligger i Bangsar och där de kommer hem och hämtar en för körlektionerna. Åkte till körskolan för att registrera Fredrik samt även Nils på vårt kontor. Gången för körkort ser ut så här:

1. Teorilektion heldag
2. Teoriprov
3. Mekanikerkurs heldag
4. Körlektioner, minst 10 stycken
5. Uppkörning.

Körlektionerna här kostar 30 rm per lektion, dvs cirka 60 kronor. Man kommer billigt undan.


Hade också tagit med våra pass på min lilla rundtur idag och fick äntligen gjort som små id-kort med passet på ena sidan och vårt visum på den andra. Smart att ha i plånboken om man blir stoppad av polisen.


På kvällen var det äntligen dags för konserten med Alicia Keys. Jag köpte biljetterna för hur länge sedan som helst som födelsedagspresent till Michi. Har verkligen sett fram emot denna kväll!


Konserten var ute i Bukit Jalil på Putra Stadium.


Vi var där halvnio när det skulle börja, men som alltid så drar det ut på tiden. Michi vandrade omkring och kollade scenen och omgivningarna. Halvtio körde det sedan igång.


Vi var väldigt förväntansfulla och såg fram emot kvällen. Många av sångerna har vi ju hört framförda av någon helt annan - nämligen Anna.


Så kom hon äntligen ut på scenen - ALICIA KEYS!!!


En fantastiskt bra konsert och riktiga rysningar och ståpäls när hon satt vid flygeln och sjöng ballader!


När hela publiken fick upp sina mobiltelefoner blev det riktigt mäktigt.


Så avslutade hon med New York-låten och folk rusade fram och stod i korridorerna.


Konserter här är så mycket mer lugna än hemma och man tänker ibland att artisterna skall uppfatta publiken som lite tråkig. Folk sitter ner och applåderar lite artigt. Det kändes därför riktigt bra när man såg hur Alicia Keys fick igång publiken för att verkligen få alla att stå upp och klappa och skrika på slutet. Måste ha känts bra. Vi var hur nöjda som helst med kvällen, verkligen jättekul!!!