29 augusti 2015

Barbeque på HIjauan

Redan klockan elva i morse var det samling med våra vänner för lite barbeque på Hijauan. Thivanka och Melo, Hans och Marika, Gita, Pattuh och Sunandhini, Nina och Perneth m.fl kom med olika maträtter redo för lite lunch. Vi satt och åt och pratade ända tills klockan var nästan fyra. Väldigt trevligt!


På kvällen var vi sedan inte ens hungriga. Vi stannade hemma och tittade på friidrotten idag igen och åt upp en del av den goda osten vi köpte på Burrough Market i London. Alldeles lagom!


Här i Malaysia har det nu varit demonstrationer inför nationaldagen den 31 augusti. Demonstrationståget kallas Bersih 4.0 och bersih betyder ren. Alla är klädda i gula t-shirtar. Som vanligt här har regeringen förbjudit t-shirtarna, deras hemsida m.m. De demonstrerar mot den korrupta regeringen och vill att man skall ha antikorruptions-ombud och att premiärministerna skall avgå. Han har nyligen fått in 2,6 miljarder ringgit på sitt privata konto som han säger kommer från en anonym donator i Saudiarabien. Något de flesta inte tror på. Demonstrationerna idag har dragit 20.000 personer säger polisen, som vill hålla ner antalet, och 200-300.000 säger arrangörerna. Lite olika siffror! Det har i alla fall gått väldigt fredligt till och även polisen har skött sig väldigt bra. Det är inget vi har märkt av i Mont Kiara, men vi avrådde Fredrik och Amanda från att åka ner till stan och äta middag där...


Fick ett par bilder från Anna igen som nu är framme i Creamfield. Killarna hade hjälpt Anna och Nur med tältet så nu har de en plats att sova på under två nätter.


Tror inte Anna har tältat sedan hon var med i scouterna för hundra år sedan. Det skall bli kul att höra hur det funkar. Nu blir det musikfestival i dagarna två.