13 juli 2016

Vandring från Corniglia till Vernazza

Michi vaknade med en svullen överläpp. Han hade fått en inflammation i tandköttet ovanför framtänderna. Italien fungerade dock perfekt - det var bara att gå in på apoteket och köpa penicillin. De frågade till och med vilken sort han ville ha...




Det blåste på friskt idag och gick stora vågor. Vi skulle träffa pappa och resten av gänget vid elvatiden så Michi,Anna och jag tog oss en promenad till Gamla Stan. Fredrik hade fel skor igår så han hade blivit lite inflammerad i hälsenan och fick vila idag. Han skulle ta tåget bort och äta lunch med oss senare.




Även idag tog vi tåget till Corniglia för att nu gå mot Vernazza, den enda byn vi inte har varit i ännu.



Det blev till att promenera upp de 400 trappstegen igen och sedan följa vägen mot nästa lilla stad. Backar idag också men inte lika branta.




Det var otroligt vackert och mäktigt med alla stora vågor som svepte in.




Efter cirka en och en halv timmes vandring kom vi fram till Vernazza.





Den här byn var lite större och väldigt charmig, med en gågata och ett torg precis nere vid vattnet.





Michi, Anna och jag mötte upp Fredrik vid tåget, som var en halvtimme sent. Resten av gänget gick ner och ställde sig i kö till en av restaurangerna nere vid vattnet.




Det blev nästan en timmes väntan men till slut var det vår tur!



Menyn var helt fantastisk med massor av fisk och skaldjur.






Det blev skaldjursfylld ravioli med havskräftor på toppen och mycket annat gott.






Vi gick ner och tittade på vågspektaklet efter maten. Fyra lokala killar hoppade i och badade i dessa vågor. Helt vansinnigt!!!




Fredrik ville ta kort mitt i vågorna och satte sig i trygghet på klipporna, men vågorna var så enorma så snart var han helt genomblöt.




Vi klättrade upp i ett högt torn och fick en fin utsikt över staden.




Trappan till tornet var väldigt smal så man kunde inte möta någon utan fick ropa att man var på väg ner eller upp...





Väl nere igen fick det bli lite fina bilder mot havet.






Himlen mörknade på och det såg ut som om vi snart skulle stå mitt i en regnskur. När vi gick mot tåget började det dugga så smått.



Väl tillbaka i vår lilla by gick Michi och jag till Gamla Stan och köpte lite Limoncello och pesto. Alltid kul att ha med lite godsaker hem. Vi hann också med en öl på vägen.



Jag gick sedan till tågstationen och köpte fyra biljetter till Pisa för imorgon. Tåget går 12.22. Anna och Fredrik hade hjälpt till att boka restaurang för kvällen. Miky, som ligger vid stranden, är en restaurang rekommenderad av Guide Michelin, men har inte fått en stjärna ännu. Helene och jag med familjer skulle bjuda pappa på en riktigt god middag som tack för resan.




När vi kom dit blev vi mottagna av ägarinnan och bjudna på prosecco utanför medan de gjorde i ordning bordet. Barnen hade sagt att vi var där för att fira morfar och de gjorde verkligen sitt bästa!




Servicen var på topp och maten helt fantastisk. Vi provade också rött och vitt vin från Cinque Terre. Det röda kom just från Monterosso och det vita från Corniglia.





Michi och Fredrik provade också ett italienskt Weissbier.




Tonfisken vi fick till middag, jag och Michi, var helt otroligt!




Hela sällskapet verkligen njöt och vi hade det så trevligt. Extra roligt för pappa att allt var så bra!




Rätt som det var släcktes belysningen och personalen kom in med pappas creme brulé med ett litet ljus i och sjöng för honom. Så gulligt! Pappa gratulerade dessutom Anna med att ge henne ett presentkort på en juicemaskin hon vill ha, en Nutri Bullet. Vi får hjälpa honom att fixa den till henne när vi är på plats i London.



Det blev en värdig avslutning på vår lite förkortade resa till Monterosso. Imorgon bär det av vidare för oss, men pappa och Nilsons är kvar en natt till och åker sedan till Sienna.