19 september 2010

Lägenheten töms

Just nu känns det som om alla är på resande fot! I morse blev Michi hämtad av Robert i taxi för att åka till Hongkong fyra dagar, Thelma åkte en timme senare för att flyga till Filippinerna och sin pappas begravning och klockan elva var det dags att skjutsa Anna till MKIS för de skulle iväg på skolresa, Malaysian Studies Trip till Alor Setar.

Anna och hennes klasskompisar i årskurs 11 skall hjälpa till med att bygga ett hus i en by uppe i norra Malaysia. Spännande! Fredrik och jag fick en dag för oss själva där vi slappade vid poolen, handlade lite godis för hans resa, åt god lunch och middag och bara hade det allmänt mysigt. Ibland är det bra att få lite tid för ett barn i taget också. Såg på filmen Valentine´s Day som Fredrik tyckte var usel - handlar bara om relationer - och jag tyckte den var rätt bra. Kan det bero på våra olika åldrar???

Avskedsfest för Sjöbloms

Lördag kväll var vi hembjudna till Peter och Elisabet som nu skall flytta till Beijing. Resan går den 30 september. Som minne till dem hade vi, tillsammans med fyra andra familjer, köpt ett av de fat som dykaren Sten Sjöstrand hittat på botten utanför Malaysia i tio olika vrak. Detta var ett grönt celadonfat från 1460, alltså innan Columbus upptäckte Amerika!!! Tänk att man kan få äga detta!

Vi var många samlade och vi upptäckte att mönstrat måste vara det som säljs i alla affärer nu, för alla klänningar var i olika brokiga mönster :)

Karin och Robert som varit extra nära vänner med Peter och Elisabet och gjort många resor tillsammans, hade med sig lite extra presenter.

Bland annat hade de gjort en jättestor poster med olika bilder från alla deras olika resor. Vilket jättefint minne!

När presenterna var öppnade var det dags för mat från Kanapena och buffé var uppdukat ute på deras terrass.

Kanapena gör fantastiskt god indisk mat. Vi använde dem när vi hade vår inflyttningsfest i Hijauan för ett par år sedan också och själva restaurangen ligger vid Plaza Mont Kiara.

Efter middagen drog dansen igång också, men klockan var redan tolv och Michi skulle upp tidigt nästa dag för att resa till Hongkong och behövde packa lite mer, så vi lämnade dem. Elisabet kommer jag hinna träffa igen innan hon reser och sedan har vi ju ytterligare en anledning att åka till Kina. Avstånden blir inte så stora när man bor så här, fast det är alltid tråkigt när vänner flyttar som har bott här länge!