18 maj 2013

Hongkong 15-19 maj. Dag 4: Datorfix, Soho och Lan Kwai Fong

Lördag och en helt ledig dag framför oss igen. Michis dator slutade att ladda igår och han insåg att laddarkabeln nog varit med och rest för många gånger. Vi gav oss ut på upptäcksfärd och hittade HPs servicecentre och han kunde köpa en ny laddare. Så lätt gick det!


HP låg på Kowloon-sidan och för att komma tillbaka till Hongkong så tog vi Star Ferry. Det är så mysigt att åka dessa gamla båtar!


Himlen var alldeles svart och molnen hängde runt toppen av de högsta byggnaderna. Det såg riktigt dramatiskt ut och vi väntade oss en störtskur, men inget regn kom.


Vi gick till varuhuset IFC för att kolla lite i Nespressobutiken, men det fanns inga nyheter så vi traskade vidare och tog oss en kaffe i närheten av Central istället.


På kvällen bjöd Michi ut mig på ett argentinskt steak house i Soho. Vilket kött!! Bland det bästa jag någonsin har ätit!!!



Innan vi vände hemåt igen promenerade vi bort för ett obligatoriskt besök på bargatan Lan Kwai Fong. Michi tog en öl och jag provade en shot som hette Knock-Out :) Kändes som jag behövde smälta maten med något. Shoten bestod av mörk sambuca, ljus sambuca, absint och tabasco. Het på många sätt!


En fantastiskt mysig och rolig avslutning på vår Hongkongvistelse. Imorgon bär det av hemåt igen.