06 september 2013

Kaffemorgon med Swea och sedan upp till Langkawi

Imorse var Fredrik och jag uppe tidigt för han skulle iväg med skolan på en IB retreat. Detta innebär en helg fullspäckade med allt vad IB innebär. Det gäller allt från hur mycket du bör sova, till vad alla saker betyder som CAS, TOK och Extended Essay. De åker ner till Melakka och kommer även få gå ut och äta middag på egen hand. Säkert uppskattat.

Själv åkte jag till Bangsar för att vara med på en av Sweas kaffemorgnar. Vi träffades hemma hos Ulrika Hillin som bor i Sri Penaga. Hon hade gjort mackor och jättefina kakor.



Tjugo i två gick sedan mitt plan från Subang upp till Langkawi. Dags att inspektera vårt jordskred och se om något hänt. Kunde ju konstatera när jag kom dit, att det såg ut ungefär som tidigare.


Ett stort problem är att vår väg ner till husen inte är så fantastiskt bra gjord, så när det kommer tunga bilar så klarar inte riktigt vägen av det. Nu har det dessutom regnat för mycket så det är alldeles svampigt på tomten nedanför så bilarna kör fast...


Underbart att vara här igen i alla fall :) När jag kom till huset stod vår granne Moss utanför sitt hus. Vi har aldrig sett honom och han verkar hur knäpp som helst. Fick nu hälsa på honom och imorgon skall vi ha ett möte. Han har ju inte betalt för säkerheten eller den gemensamma trädgårdssköteseln, svarar inte på några mail utan det kan gå sex månader osv. Verkar rent ut sagt inte vara någon trevlig typ. Var nästan lite nervös över att träffa honom, men det gick bra i alla fall.


När middagen närmade sig var jag väldigt sugen på några goda räkor och åkte ner till Orchidria - och se - där kom en liten god och kall öl också!


Räkorna var lika fantastiska som de brukar och var goda med lite fried rice och chili padi.


Väl hemma igen hade jag fått sällskap av en stor ödla som satt på huset. De är väldigt fina!


Det är verkligen helt fantastiskt här på kvällen. Gick ut och satt mig på altanen en stund och lyssnade på alla nattljud och bara njöt!


Michi och Anna har haft sin sista kväll tillsammans idag för denna gång. Imorgon åker gumman till Stockholm för att hjälpa Cicci inför flytten till London, Michi sätter sig på planet till KL, Fredrik är i Melakka och jag här. En riktigt utspridd familj :)