02 december 2010

Inga datumljus i Malaysia

Tidigare har jag haft ett litet lager med datumljus här i Malaysia, dvs sådana ljus som man eldar upp från 1-24 för att se hur det närmar sig julafton. När jag öppnade skåpet i år visade det sig att vi tagit det sista ljuset förra året. Snyft!

Var och handlade i går, torsdags, och köpte då ljus på Ikea och ljusfärgpennor i Craft Heaven på andra våningen i 1 Utama. Sedan var det bara hem och pyssla.

Nu är ljusen dekorerade med siffror på framsidan och små bilder på baksidan och fler ljus finns på lager, ända upp till 24. Det gäller att hålla på traditionerna :)

Manetattack och shopping

I tisdags fick det bli ett besök hos Global Doctors. Då var det två veckor sedan jag blivit anfallen av en elak, vit manet på Langkawi. När jag trasslade in mig i den gjorde det jätteont i tre timmar, men med vinäger och aloe vera försvann det sedan. Under en veckas tid syntes sedan bara små röda, platta streck runt vristen. Helt plötsligt en kväll började det surra och bulta i foten och strecken svullnade upp till läskiga röda, svullna slingor runt foten som kliade som tusan. Så har det sedan fortsatt en vecka. Läkaren trodde jag fått en allergisk reaktion mot giftet och nu är det hydrokortisonsalva och antihistamintabletter som gäller i fem dagar. Känns redan bättre. Inget kli längre.

Dagen, torsdag 2 december, har ägnats åt shopping och shopping och shopping. Stor besök på Ikea och Harvey Norman. Tack och lov har de något väldigt bra och smart i alla condon här - nämligen kundvagnar!!

På varje våningsplan i garaget finns en eller två kundvagnar som man käckt kan hämta till bilen, lassa full och ta med i hissen upp till lägenheten och sedan åka ner och ställa tillbaka där man tog den. En sådan perfekt idé som underlättar livet betydligt! Det gäller att uppskatta det lilla i vardagen :)