30 oktober 2013

Besöker 1 Utama

Började morgonen med en utflykt till immigration för att hämta Michis rosa kort som nu har kommit. Nu är äntligen allting fixat efter mängder med besök känns det som. Nu behöver vi inte göra om detta förrän tidigast nästa år för Anna. Efter träningen idag blev det ett besök i 1 Utama. Tror nästan inte jag varit där efter sommaren!!!


Till min stora förvåning hade de nu öpppnat en H&M även här. Nu finns det minst fyra butiker i KL från att det fanns noll för ett tag sedan. Roligt och hemvant! På eftermiddagen blev det ett besök till Global Doctors. Fredrik har fortfarande lite ont i halsen och är röd så vi köpte lite fler smärtstillande tabletter att ta med till Bangkok som han åker till imorgon. Nu är det dags för SEASAC och möte med flera andra internationella skolor.

Idag har vi fått lära oss två nya saker här: Tidigare fanns det en nivå på RM 500.000 som lägsta nivå för utlänningar att köpa hus och lägenheter. Billigare fick man inte köpa. Den nivån har nu i dagarna höjts till RM 1,000,000. Tur vi hunnit köpa redan :) Såg också att Malaysia har så många som 2,1 miljoner lagliga gästarbetare i landet. Undrar hur många illegala det finns då?