24 augusti 2021

Dags att fixa nya pass och middag hos Helene

Halvnio i morse vad Michi och jag vid passpolisen på Stampgatan. Nu var det dags att göra nya pass. När man bor utomlands som vi gör så skall man ha med lite blanketter för att hävda svensk tillhörighet. Det är allt från föräldrar med personnummer, när de gifte sig etc till datum när vi flyttade ut och så vidare. Eftersom vi bara är svenska medborgare så är det ju lite intressant att fundera på vad som skulle hända om de nekade oss pass... Nu skall någon nämnd godkänna det vi lämnat in, skicka mail om de behöver kompletteringar (?) och sedan tar det ett par veckor innan passen är klara och skickas till Malaysia. Vi påpekade att vi är bara här till och med 1 september så de får ju snabba på lite.

Efter passpolisen åkte Michi till sin pappas grav och satte lite blommor.


Själv tog jag bussen till Partille Centrum och sedan promenerade jag bort till kontoret för att hämta ut den lilla blå skåpbilen vi kan låna ibland. Skönt att ha en bil på dagarna.


Åkte till Allum och gick runt en sväng. Var inne på Telia och fixade ett e-sim till min iPhone. Nu kan jag ha svenskt och malaysiskt/engelskt i samma telefon. Väldigt smart!


Väl hemma igen gick pappa och jag till Mr Singh, en indisk restaurang som öppnat i Lerum. Riktigt gott, men inte starkt alls. Jag får öka på styrkan lite i maten nästa gång.


De hade satt upp lite nya matvagnar på torget. Kul att det händer lite.


Vid sjutiden var det middag hos familjen Nilson och vi fick äntligen fira Helene som fyllde år i mars.


Det bjöd på en väldigt god sommarsallad med varmrökt lax. Fräscht och gott en sommarkväll! Det blev mycket prat och skratt och det bästa av allt - nu fick vi kramas när vi kom och när vi gick. Så härligt det är!