16 oktober 2016

Från Maldiverna till Sri Lanka

Så var vår sista dag i Maldiverna kommen. Vilken fantastisk resa det har varit. Bara hotellrummen med sina utomhusduschar har ju varit fantastiska!


Skönt att man blivit helt ogenerad med att ta fram kameran överallt för vi har fått många fina foton. Här är Michi i den fantastiska frukostmatsalen.


Vår båt från ön skulle inte gå förrän klockan ett så vi hade hela förmiddagen på oss. Det blev ett par timmar vid vattnet. Här kommer lite fler foton. Tröttnar aldrig på utsikten.




Trots att vi bor i Malaysia så är man en liten soldyrkare ändå. Det sitter väl i när man är svensk.


Här kommer en bild på The Sand där vi ätit middag två kvällar i rad.


Så var det dags att motvilligt gå hem och packa ihop det sista.


När Michi gick iväg för att checka ut oss gick jag till fotostudion för att hämta våra foton. Det ingick två foton gratis när man fotade, men givetvis blir man sugen på fler när man ser hur fina korten blev. Här kommer ett litet smakprov. Tala om romantisk miljö!




Så var det dags att gå ombord och lämna denna underbara ö.


 Färgen på vattnet är ju helt magisk!


 Lite annorlunda att anlända till flygplatsen med båt.


Efter att ha gått igenom ett antal scanningar med våra väskor så kom vi in på flygplatsen. Det fanns inte så mycket ställen att välja på så det blev en hamburgare till lunch. Jag hade lyckats få med mig en flaska vatten genom alla scanningar - så mycket för den flygsäkerheten...


När vi en dryg timme senare landade i Colombo skrattade vi gott. Här säljer de verkligen allt taxfree. Varför inte slå till och köpa ett kylskåp eller en tvättmaskin?


Tidsskillnaden mellan Maldiverna och Sri Lanka är en halvtimme. Rätt lustigt! Vi anlände till Galle Face Hotel vid halvsjutiden. Vi var här med barnen för många är sedan och det har renoverats sedan dess även om det var fint redan då.


Vi checkade in på rum 2020 som till och med hade balkong vilket Michi nöjt konstaterade.


Det fanns till och med en stor jacuzzi mitt i rummet. Lite annorlunda!


Vi promenerade runt lite för att se var vi skulle äta middag. Så vackert med alla ställen vid havet!


Vi bestämde oss för hotellets fiskrestaurang som hade maten på display.


Vi försökte sitta ute, men efter ett tag började att duggregna så vi fick flytta in under tak.


Det blev soft shell crab, bläckfisk och sedan en fisk till Michi och en lobster Thermidor med cocos till mig. En väldigt god middag!


Nu har vi ett par dagar här innan det blir dags att återvända till vardagen. Bäst att njuta för fullt!