04 februari 2013

Ansökan om indiskt visum

Efter ett roligt zumbapass imorse så åkte jag och Jeanette ner till stan där jag skulle ansöka om visum till Indien. Jeanette och jag skall åka och hälsa på Gunilla i Bangalore. Nasha skulle också åkt med, men det är för mycket på jobbet i april så hon hoppade av tyvärr. Det skall bli helt fantastiskt. För det första har jag aldrig varit i Indien, och sedan att få hälsa på någon som bor där är ju ännu bättre! Vi planerar att åka 15-19 april.


När vi kom dit var klockan nästan ett och de hade fel på sitt datasystem. Med tanke på att de skulle stänga två kändes det ju lite oroväckande. Jeanette och jag traskade raskt iväg och åt lunch på en indisk restaurang på hörnan brevid och var tillbaka strax efter halvtvå. Datasystemet hade då kommit igång, men det tog väldigt lång tid. Vid halvtre gav sig Jeanette av hemåt och då hade jag inte kommit fram till registreringen ännu. Till slut var det i alla fall min tur. Blanketter fylldes i, foton lämnades in och sedan skulle man gå till en kassa för att få godkännande. Då pratar vi inte om att visumet skulle bli godkänt, utan det var ett godkännande att man fyllt i alla blanketter korrekt så att man fick lämna in sin ansökan om visum. 

Det har aldrig hänt att jag oroat mig för att få ett visum, men nu kändes det nästan lite nervöst. Allra helst som jag har varit på Sri Lanka som var ett av länderna de absolut ville veta om man varit i... Nu får jag vänta fem arbetsdagar vilket innebär ända tills onsdag nästa vecka innan jag kan kolla på internet om visumet blivit klart. Jeanette skall lämna in lite senare. Vi får hålla tummarna!