08 augusti 2010

Krabbfest på Rörtången

Tisdagen den 27 juli var det dags för vår årliga krabbfest. Kjell och Michi hade gått runt och bjudit in alla våra vänner på Rörtången. För att gardera oss mot eventuellt dåligt väder, lånade vi Rörtångsföreningens partytält.

Tillsammans lyckades Kjell, Fredrik och Michi få det på plats och sedan bar vi stolar och bord från alla granntomter till tältet. Av Peder fick vi också låna ett mindre tält där vi ställde buffén.

Vid sjutiden började alla vänner droppa in och till slut var vi över femtio personer!

När vi startade detta med krabbfest så var det för att vi en gång fick en jättestor fångst på kanske femtio krabbor. Det var svårt att äta upp själv så vi bjöd in några vänner och hade fest istället. Året efter var vi lite kaxigare och bjöd in till krabbfest igen, utan att först ha tagit upp näten... och då fick vi tre krabbor. Lite panik! Nu gör vi så att alla tar med sig något, så att det blir knytkalas och finns det krabbor, så finns det :)

Fredrik hade också med lite kompisar till festen. Här är Sofie, Mina, Fredrik och Adam.

Marie kom med Ingemar och sina tre döttrar; Nicole, Emelie och Lisette.

Efter en fördrink av sangriatyp i trädgården var det dags att ta för sig av buffén.

Vad som är roligt är att vi är flera generationer som träffas. Här är Marianne, Lasse och Anders.

Så många som vi var i år har vi aldrig varit. Det roliga är att alla barn/ungdomar också tycker att det är roligt att komma. Denna gång fick vi inte ens plats i tältet utan fick ha bord utanför.
Vid halvtvå var festen slut och alla hade gått hem. Det blev verkligen en jätterolig kväll. På morgonen nästa dag var vi ute vid tio och tog ner tältet. Peder och Lena kom ner och hjälpte till och Ingemar dök upp efter en liten stund också. Då blev det sen frukost ute i trädgården.

Senare på dagen åkte Anna och jag till Lerum för besök på Synsam och lite andra ärenden.

På Rönnäng igen

I kväll var vi på Rönnäng igen, den 26 juli. Det har blivit många besök där denna sommaren.
Denna gång åt vi en skagentoast med löjrom, följt av deras goda musselsoppa.

Måste verkligen ge restaurangen en eloge. När vi var på Åstol och allt strulade så var det ju ingen i personalen som uppmärksammade detta, trots att vi klagade. Ingen som på något vis ville kompensera. På Skärgår'n på Rönnäng var det precis tvärtom. Jag beställde in en öl som dröjde, så jag fick fråga efter den en extra gång. När vi sedan skulle betala så bjöd de på ölen för att jag hade fått vänta så länge. Verkligen bra service! Och självklart åker vi tillbaka nästa sommar :)