14 oktober 2016

Fisketur med Thoufeeq och Aisha

Vi lyste glatt upp när vi kom in i frukostmatsalen på restaurant Vela när vi fick syn på detta. Det är Mashuni, samma tonfiskröra som Aisha gjorde till oss när vi bodde hemma hos dem. Till detta tog vi tunna chapatibröd. Mums.


Efter frukosten gick vi ut till poolen för att sola och bada. Så otroligt fint och härligt!




Efter ett tag gick vi och hämtade ut vår snorkelutrustning och blev rekommenderade att gå till andra sidan av ön där det var mer korallrev. När vi traskade fram kom en kille på cykel med en glassvagn, så vi fick varsin strut i handen.


Vi stack ut och snorklade en bra stund och fick se mycket mer fiskar här än vad vi gjorde på Kuramathi.


Även här finns de roliga fåglarna. De är inte rädda alls och ser ut som om de äger stranden.


Vattnet har den mest fantastiska färg man kan tänka sig. Verkligen som paradiset!


Aisha och Thoufeeq hade ordnat så att vi skulle ut på en fisketur idag. Thoufeeq äger sportcentret på Velassaru och de ordnar massor av aktiviteter. Michi och jag hann ta en tapaslunch på The Chill innan de kom till oss vid ett-tiden.


Aisha har tagit massor med kort och skickat till Anna och Nur. Här blev det en selfie med de två föräldraparen. Tror tjejerna tycker det är lite mysigt att vi umgås här.


Nere vid bryggan låg ett riktigt monster till båt med flera stora spön och en besättning om tre man.


Här har vi ett kort på de snygga killarna: Thoufeeq och Michi.


Och även Aisha och jag fick ställa upp på bild.


Killarna klättrade längst upp i båten. Det visade sig dock vara betydligt svårare att ta sig ner då stegarna var så hala.


Fem spön gjordes i ordning och sedan gled vi fram genom vattnet och hoppades att något skulle nappa.


Det finns så mycket rev här och på ett par ställen såg vi stora fartyg som gått upp och fastnat troligen under en nattlig resa. Såg verkligen spöklikt ut!


Efter att ha åkt runt ett tag på ett ställe utan att få napp så bytte de till ett ställe där det blåste lite mer. Besättningen var väl lite försiktig först då de inte visste riktigt vad vi skulle tåla. Helt plötsligt började det rycka som tusan i ett spö. Michi fick på sig som ett bälte där han kunde sätt in spöet för att dra in fisken. Det såg riktigt tungt ut!


Här har vi den stolte fiskaren med sin första fångst. Skulle det bli mer?


Jodå, strax efteråt blev det napp igen - nu en helt annan fisk, stor och färgglad. Lyckan var total och jag tror nästan att Nurs föräldrar tyckte att det var lika roligt att Michi fick fisk som han tyckte själv :)


Det blev sedan en skön tur tillbaka till Velassaru och solen stekte gott.


Innan vi fick i land fick Michi posera med båda sina fiskar. Vilket storfångst!!!


När vi kom i land fick Aisha och Thoufeeq låna en sea villa så vi följde med bort för att se hur de såg ut. Så fräckt för man kunde gå ner från altanen via en trappa rätt ner i det turkosblå havet.


Vi låg i och badade hur länge som helst alla fyra. Skönt för den lätt solbrända huden.


Vi var tvungna att ta lite kort på de fina husen när vi gick därifrån för att gå hem och fixa till oss.



Vi träffade sedan Aisha och Thoufeeq i restaurangen vid receptionen innan de skulle ta båten tillbaka till Hulumale. De hade fått de båda fiskarna filéade så de kan äta dem senare.


När vi vinkat hejdå till dem promenerade vi bort till The Sand - ytterligare en restaurang Anna rekommenderat. Mycket gott från havet fanns det!


Det blev en riktigt härlig kväll och maten var fantastiskt. Hummersoppa, räkor och en god köttbit stod på menyn denna kväll.



Vilka dagar vi har här, det är knappt man tror att det är sant. Helt fantastiskt!!!