07 maj 2011

Med pappa till Beijing 10-15 april, dag 1

Pappa har i så många år pratat om att åka till Kina, men det har aldrig blivit av. Med hans stora intresse för historia är ju Kina ett självklart resemål med hur mycket som helst att se. När pappa kommer hit och hälsar på så brukar vi alltid åka någonstans tillsammans. Denna gång valde vi att åka till Beijing så att han i alla fall kommer till muren m.m.

Vi flög från KL klockan nio på morgonen och landade strax efter klockan tre. Lotta och Fredrik hade skickat sin chaufför att hämta oss på flygplatsen. Vi åkte till vårt hotell som hette Comfort Inn & Suites. Vädret var fantastiskt! Det var vår och cirka 20 grader ute. Kallt jämfört med Malaysia, men underbart för någon som inte upplevt svensk vår på många år.

Vi var vid hotellet vid femtiden och gick en sväng runt kvarteret där vi bodde. På kvällen hade vi bokat bord på en restaurang som låg i Grand Hyatt. Restaurangen hade ett fantastiskt roligt namn; Made in China och är kända för sin goda pekinganka.

Pappa och jag hade beställt in en halv anka. Vi beställde in vårrullar också, men fick in en rätt som inte alls var vad vi tänkt oss. Ankan var i alla fall helt fantastisk när vi rullade in den med vårlök, hoisinsås och gurka i de små pannkakorna.

Efter middagen satte vi oss i loungen och lyssnade på ett band som spelade jazz, tog en drink och njöt av att vara på plats i denna fantastiska stad.

Middag på Pressroom

Den 9 april tog vi det rätt lugn med pappa och på kvällen ville vi visa honom vår favoritrestaurang sedan ett tag. Pappa uppskattar ju god mat så då är det extra roligt. Vi åkte till Pressroom i Bangsar Shopping Centre. Nu har vi varit där så många gånger så när jag ringde och sade mitt namn frågade de: Do you want your normal table? Rätt festligt!

Det blev en god middag med både tigerräkor, gott kött och en god flaska rödvin. Fredrik var på ett övernattningskalas hos en kompis och kunde inte följa med.

Konsert på MKIS och middag på Bombay Palace

Igår, den 7 april, landade pappa i Kuala Lumpur. Så fantastiskt roligt att ha honom på besök igen! Han har i princip varit här en gång varje år. Han landade vid tretiden igår och Anna och jag hämtade honom på KL Sentral vid fem. Det var första gången han fick se Anna köra bil och han tyckte det gick jättebra.

På fredagen fick han hänga med mig på lite ärenden, bland annat till posten, och klockan fem var det festival på MKIS. Tyvärr började det hällregna och konserten skulle vara utomhus. Allt fick snabbt flyttas in till gympasalen i stället. Anna och hennes dansk-thailändska kompis Nick uppträdde nästsist.

Efter konserten åkte Michi, pappa och Anders Niklasson som också är på besök, till Bombay Palace för lite indisk middag. Bombay Palace är en jättemysig indisk restaurang som ligger i en gammal kolonialvilla mitt i stan. De har en avsmakningsmeny där man får testa mängder med olika indiska maträtter.

På plats mötte också vår kompis Martin Bäckström upp. Roligt att träffa honom igen eftersom han snart flyttar till Filippinerna.

När vi nästan var klara med middagen kom även Michis kollega Jimmie dit. Kyparen gav honom all mat som fanns kvar och riktigt gödde honom. Vi andra satt bara där och skrattade.

Efter middagen åkte vi in till Changkat Bukit Bintang och tog en öl innan vi åkte hem efter en jätterolig kväll!