01 september 2012

Middag hos Pauli

Fredag morgon, sista vardagen innan vi åker. Nu är det slutspurten. Jag har väl gjort ett års arbete på tre veckor här hemma och känner mig riktigt trött i kroppen. Hämtade upp pappa halvnio och åkte till tippen i Lerum. Hade aldrig varit där tidigare så det var bra att få med en guide. När vi kom dit funkade inte vårt kort, det var spärrat, men vi blev insläppta ändå. När vi var klara fick jag åka ner till kommunkontoret för att få ett nytt kort som skall gälla för 2012. Vem vet, jag kanske blir sugen på att åka tillbaks.


Anna skulle till Rörtången idag och skulle ha bilen hela dagen så det blev arbete på hemmaplan. Började med att köra trimmern runt kanterna på hela framsidan. När detta var klart var det dags att samla upp allt rens som blivit under dessa veckor. Korg på korg fylldes och bars ner på baksidan. Har rensat mellan oss och grannen också. Förut var det helt igenvuxet här, men nu är det en fin gång och huset kommer att må bättre.


När renset var bortslängt så kom stegen fram och jag klättrade upp och ner och rensade alla stuprännor. Vissa var så fulla med björkfrön så jag fick ta isär dem och rensa hela rören. Vissa rör sitter sex meter upp så jag fick stå på en stege på balkongen och köra med en lång stång för att nå ända ut. Cirkusartist som nästa yrke kanske, spännande! Många nya erfarenheter!

Fick också börja ta fram packningen idag så att vi kan sålla och få med allt som är viktigt. Anna skall ju så att säga flytta hela sitt liv nu. Gumman kom hem vid fyratiden och vid halvsex gav vi oss av in till stan och hem till kusin Lena för en liten kusin/sysslingträff. Adam har nu börjat på Rudebecks och har Roland Mattson i svenska, samma lärare som jag hade!!!



Det blev en verkligt mysig kväll. Jag kan känna efter denna sommar att det är så härligt att ha så mycket vänner som man har känt så länge. Här finns släkten som man har haft jämt och vänner som man har haft i både tjugo och trettio år. Nu har vi haft förmånen att ha några vänner i Malaysia som faktiskt funnits där länge, men annars flyttar ju många efter två - fyra år, så man har inte samma historik med så många. Verkligen något att uppskatta med Sverige.

Dammiddag hemma, 30 augusti

En fullspäckad torsdag som ledde fram till en mycket trevlig kväll! Startade morgonen med ett bankbesök, tur in till stan för att köpa mer garn till min lilla virkning, tillbaka till Lerum och lite sopsortering samt handling inför kvällen.

Klockan 19.30 var det inbokad för den årliga dammiddagen när jag är hemma. Det var inte helt lätt att få ihop ett datum när man är sex personer, men till slut gick det.

Vi startade med en förrätt i havets tecken.


Anna lärde vi känna när hennes dotter Elina startade i vår Annas klass i fyran, syrran, Eva S och vi hade barnen hos dagmamma och dagis ihop, Eva J träffade vi när Anna och Lovisa började på Aspenässkolan och Lotta har vi också känt sedan dagistiden. Många års historik alltså!


Till varmrätt blev det en inbakad kycklingrätt där kycklingfilé i bitar, stekts med basilika och svamp. När man packade in det lades en stor klick färskost med örter och vitlök på toppen som smälte ner till en sås. Serverades med sallad och lite gratäng.


Avslutningen blev en hemgjord citrounmousse med björnbär. Riktigt roligt att få laga lite festmat! Det blev massor med prat, skratt och en riktigt trevlig kväll! Så roligt att träffa alla dessa tjejer igen!