25 augusti 2016

Marknad på Plaza

I morse blev det en tur till LHDN, Lembaga Hasil Dalam Negeri, där man bland annat får stämplat och officiellt registrerat ett anställningskontrakt. Ett sätt för staten att få in lite mer skatteintäkter. Fortsatte sedan vidare till den förtjusande Sara, som inte tog någon pardon trots min träningsvärk. Ändå rätt kul för man kan skratta åt allt med henne. Nu gäller det att komma igång igen. När jag promenerade hem var det marknad på Plaza. Jag stannade till vid ett av stånden och köpte mig en kycklingkebab. Har spanat några gånger på detta matstånd, men aldrig handlat där. Det var väl ok.




Det blev sedan kontoret på eftermiddagen igen för att få klart visumansökningarna och ett par nya anställningskontrakt. Kul att det är flera nya på väg in nu. Fick skickat in en ansökan till myndigheterna och fick nästan klart våra egna. Behöver en underskrift av vår lokale sponsor, dvs den person som intygar att vi ska sköta oss. Killen som gör detta är en advokat vi använt ibland och han var nu i Sidney. Tillbaka i nästa vecka så då blir allt klart. På väg hem i bilen fick vi för första gången ha lite FaceTime med Anders. Kul att han också klarade av det!!




Anna hjälpte Fredrik med att inventera klart hans och Mateos gamla lägenhet och på lördag är den nu klar att lämnas över. Gissar att det blir väldigt skönt för honom att kunna koncentrera sig på en lägenhet...




Tror det blev lite öl efteråt som tack för hjälpen!