03 november 2019

Öltillverkning i Hackney och familjemiddag på Iberica

Anna och Erik kom och hämtade oss klockan kvart över nio och vi åkte till Hackney för att gå på kursen i öltillverkning som Michi fick i födelsedagspresent.



Vi kom in i en lokal med betonggolv och massor med apparater.




Ett bord med vågar och annat stod uppställt.



Vi fick först smaka på fyra sorters öl och sedan välja vilken vi ville göra. Därefter fick vi ett recept att följa och det gällde att mäta noggrant. Först skulle fyra olika gryn ner i kitteln att kokas.




Vi valde att göra en American Pale Ale.




Erik är ju utbildad öl-sommelier så det var säkert kul att få komma med.





Allt skulle koka i 40 minuter så då blev vi inbjudna i den intilliggande pubdelen.




Allt skulle blandas ordentligt innan vi fick lämna rummet.




Alla köpte öl så vi fick följa strömmen fast klockan bara var halvtolv på förmiddagen.




Vi fick också ett företag om hur allt fungerar och varför man använder vissa saker och inte andra.



Så var det dags att lyfta ur allt och börja process nummer två.




Allt tappades upp i stora hinkar som märktes med våra namn. Nu skall det lagras i två veckor. Den 17 november skall Anna och Erik tillbaka och tappa upp det på flaskor. Sedan skall det lagras ytterligare ett par veckor på flaskorna. Det är 20 liter per hink så det blir ju 40 flaskor per par.




Anna fick köra ett litet smaktest på deras öl. Lite grumligt än så länge.




På kvällen blev det sedan middag för familjen och vi träffade Anna och Fredrik på den mycket trevliga restaurangen Iberica på Great Portland Street.




Efter maten var det dags att säga hejdå till barnen. I morgon skall de båda jobba och vi åker till Amsterdam och vidare mot Dusseldorf. Så fantastiskt roligt att ses. Inte så svårt att säga hejdå heller för vi kommer tillbaka till Lucia.