16 augusti 2012

Heldag på Liseberg

Anna och jag åkte in till stan idag för att träffa Madeleine, Caroline, Louise och lilla Malo nu när de är nere i Göteborg. Vi skulle parkera i Haga, men Vasagatan byggdes om så vi kom inte ut på Sprängkullsgatan och vart vi än försökte ta oss var det byggen på gång. Vi har ändå bott i kvarteren här och man kan massor av småvägar, men jag fick ge upp. Parkerade nära Rudebecks till det facila priset av 30 kronor i timmen! Kan inte annat än reflektera över hur vi betalar 25 kronor för fyra timmar i Kuala Lumpur och då är det dessutom någon som parkerar bilen åt en :)


Madeleine hade kollat att Liseberg, dit vi tänkt oss, nu inte öppnade förrän ett på dagarna så vi hade ett par timmar att slå ihjäl. Det blev en liten promenad ner på stan. Vi stannade för fika på Capuccino vid Kungsportsplatsen. Anna provade en Chailatte och det var jättegott! Smakade kryddigt och jul.


Promenerade vidare och åt sedan sushilunch på Wasabi vid Saluhallen. Lite baklänges med maten :) Ännu en reflektion: Här, när man äter sushi, beställer man alltid in en tallrik med suhsi eller sashimi, det går aldrig att blanda. Har inte sett ett ställe ännu där man kan själv välja vad man vill ha... Gott är det dock även här!


Vid ett-tiden parkerade vi sedan utanför Liseberg. Ingen billig historia om man går en hel familj. Anna och jag köpte ett åkband, ett häfte och två entréer och det gick på 780 kronor. Tänk om man är fyra eller fem personer och sedan skall man äta också! Madeleine njöt mest av att strosa runt, men jag åkte lite med tjejerna. Det blev först Lisebergsbanan, följt av Kanonen och Balder. Tjejerna åkte också Flumeride och vi lyckades fånga dem på bild i nerförsbacken på slutet :)


De var rätt blöta när de klev av...


Måste säga att Liseberg är en väldigt fin park att bara gå runt i och titta på människor och alla blommor som finns där. Ibland är köerna så långa till attraktionerna men i dag var de överkomliga och låg på mellan 15-40 minuter. Att stå och köa i över en timme för en åktur på en minut känns lite mycket annars.


När vi tagit oss runt ett tag kände vi oss värda lite fika och det blev kaffe och våffla.


Precis innan vi skulle gå hem ville Anna att vi skulle åka AtmosFear. Jag gillar verkligen att åka allt på Liseberg, men kände mig något skeptisk till denna läskiga attraktion. Detta är Europas högsta fritt fall och när man har åkt upp och är 146 meter över havet så faller man fritt i 110 km/timmen rakt ner. Att attraktionen sedan är placerad på Lisebergs högsta berg gör ju inte saken bättre. Med viss bävan satte jag i alla fall fast mig i denna monstermaskin och långsamt, långsamt åkte man upp. Det var nästan det värsta. Efter några sekunders väntan högst upp släpptes så alla spärrar. Trodde jag skulle bli rädd, men gapskrattade hela vägen ner. Helt fantastiskt roligt och nästa gång blir det definitivt att prova den igen!


Vi hade lagt på parkering till strax efter sex så när det var dags att ge sig av bestämde sig Madeleine och tjejerna för att stanna lite till. Imorgon åker de vidare till Falsterbo, men jag är så glad att vi har hunnit ses så mycket denna sommar!!! Anna och jag åkte sedan hem och hyrde film och satt hemma och myste.