06 augusti 2013

Grundsund och Rönnängs Brygga

Fullt program idag. Klockan nio hade vi besök hemma i huset och service på bergvärmeanläggningen som fick godkänt. Känns alltid skönt att ha kollat den inför vintern. Speciellt med tanke på hur de senaste vintrarna har varit. Så fort vi kunde packade vi sedan ihop oss och körde upp till Grundsund för att fira lilla Nicole som nu fyllt 12.


Victor var där och mötte oss och sedan dök resten av familjen upp efter några minuter och det blev kaffe på altanen.




Presenterna fick godkänt av en glad Nicole.


Efter kaffet promenerade vi ner till hamnen och Anna och Nicole passade på att ta ett dopp i havet.






Tre snygga tjejer värmde sig i solen uppe på bryggan.




Rätt som det var kom det två killar paddlande. Victor och Thomas skulle ut och ta sig runt öarna utanför Grundsund. Det blev nog spännande paddling för det blåste upp rätt bra efter ett par timmar!




Helene tog sedan med oss till Brygghuset i Fiskebäckskil där hon bjöd oss på lunch.



Där borde man väl äta fisk, men båda jag och syrran tog fläsk med raggmunk. Hederlig svensk husmanskost som man inte kan hitta i Malaysia...




Vi tog sedan en promenad runt Fiskebäckskil och nådde till slut fram till en minigolfbana där det blev släktfejd som familjen Nilson tog hem med besked :)




Framåt sju var det dags att packa in sig i bilen igen. Färden styrdes nu mot Rönnängs Brygga. Jag hade lovat Anna att vi skulle dit en kväll eftersom hon missat detta i sommar. Vi var ju här i början av sommaren men då var inte den riktiga menyn igång. Det roliga var att när vi kom in - vilka satt ett par bord bakom - om inte Marika Thonell med två kompisar. Det blev ett kärt återseende!



Som oftast blev det en Skagentoast till förrätt. Den är så fantastiskt god.



Rätt som det var när vi satt och åt kom det här goa gänget in. Johan Leissner med syster Pia, Jonas och Joma. Pia, som Anna jobbade för i Spanien, ska ju till oss imorgon med Jonas. När det blev kramkalas igen var det någon som undrade om vi kände alla på Tjörn :)



Till varmrätt blev det en halv portion vitlökskräftor till mig och Anna tog sin special, combo C3, med havskräftor och krabbklor. Inte så tråkigt...




Här kommer sommarens sista bild från Rönnäng denna sommar. Man märker att det är augusti nu, kvällarna är redan mycket mörkare.




Vid elvatiden körde vi in i Rörtången igen och det är så härligt att få ett par extra dagar här ute!