23 november 2011

Lunch och matlagning på MKIS

Måndagen började med en tur, igen, till Talent Corp i Cyberjaya utanför KL, där vi håller på med vår nya visumansökan. Nu var det dags att lämna ifrån oss passen och förhoppningsvis få våra nya stickers insatta. Var sedan ute i Tropicana på lunch hos Pia van den Worm. Det är en rolig historia. När Madeleine var här och hälsade på var vi inne i Brittish India i the Curve och stötte där på en svensk kvinna som vi började prata med. Hon hade tidigare varit anställd på Ikea. Nu var hon tillbaka och skulle bo här sex månader och i Sverige sex månader. Vi bytte kontaktuppgifter och rätt som det var kom det en lunchinbjudan. Jättetrevligt!

Måndag eftermiddag var det sedan kurs på skolan för ett dataprogram de har för high schoolers och sedan körde jag Fredrik till hans extralektion i matte och passade på att ta en fika med Gunilla som bor i närheten.

Tisdag morgon, hade Jeanette tipsat mig om, var det matlagningskurs på skolan. Linda Menton, nedan, har hand om en aktivitet som heter Project Cambodja, som går ut på att samla in pengar, sy kläder m.m. och hjälpa till med skolgång för barn som lever i slummen i Phnom Penh. Vi betalade 50 RM för dagen och 150 RM räcker för ett barns skola i ett år. Vi var 33 föräldrar som dök upp idag, vilket innebär att de nu kan finansiera skola för 11 barn. Helt fantastiskt!


Flera mammor ställde upp och visade matlagning. Denna kvinna är gift med en italienare och visade hur man gör Tomato Bread Soup samt Tiramisu.



Seema, i gult, och hennes väninna gjorde Samosa och en indisk rätt till.



Kryddorna de hade med sig doftade ljuvligt och såg fantastiska ut.




Michell Gerberling visade ur man gör Pumpkin Pie, nu lagom till Thanksgiving.



Mariya Serritslev, Nicks mamma, gjorde mycket god Green curry chicken.



Slutligen Trang Revere, från Vietnam, som gjorde färska vårrullar.



Det sista momentet var en lärarfru som kunde fruit carving och gjorde de mest fantastiska saker med olika frukter. Vi kunde beundra hennes skicklighet medan vi åt upp alla de tillagade rätterna.




Senare på kvällen var det bokklubbskväll hemma hos Gunilla Berglie och vi var totalt sex personer. Vi blev till och med bjudna på champagne för det var hennes sista bokklubbskväll med oss. Nu blir det resor och sedan flytt till Indien. Vi får väl ta några böcker och åka dit :)


Har glömt att skriva om att Anna i fredags fick besked från det sista universitetet hon sökt till, det som hon helst vill in på, European Business School och hon kom in även där. IB-krav 32. Nu har hon kommit in på fyra och blivit nekad ett av de fem hon sökt till, så bättre kan man inte önska sig. Nu återstår bara att hitta boende i London och vi kan inte söka på skolan förrän 1 februari.