15 januari 2021

Fredag och första veckan med MCO över i Malaysia

Regeringen har gått ut och sagt att MCO bara skall råda i max fyra veckor. Sista dagen skulle då vara 9 februari. Detta förefaller dock helt otroligt eftersom det kinesiska nyåret infaller 12-14 februari. Inte en chans i världen att de öppnar upp precis innan en av landets största helger när alla reser för att hälsa på sina familjer... Vi får nog vara beredda på att stanna här och det går ingen nöd på oss alls. Idag hoppade jag upp på löpbandet. Det hemma i lägenheten har gått sönder och är för gammalt för att lagas. Man kan inte klaga på utsikten.


Lite senare på dagen hörde vi tjut från Thelma och hon hade fått syn på en orm vid gymmet. Dörren dit in var öppen och det var ju tur att den inte hann smita in där. Thelma stängde dörren och jag tog den långa pizzaspaden och tänkte försöka kaste ner den utanför muren. Det gick väl sådär bra. Skickade bild till Rentokil och fick bekräftat att det var en kobra. Bästa att hålla sig på avstånd. Den slingrade in under terrassen. Vad göra?


När jag en stund senare låg på en solstol kom en groda hoppandes och direkt hajade jag till och trodde det var en orm...


Rentokil sade att jag skulle ringa Bomba som kommer och tar ormar. De var här på tjugo minuter och öppnade dörren under terrassen. Där var fulingen. Tyvärr var det lite trångt så de hann inte få tag i den innan den slingrade iväg och gömde sig.


Känns ju sådär bra att veta att den är kvar här. Vi fick tips om att köpa denna sprej samt att köpa svavel att lägga ut. Det blir morgondagens uppgift.


På kvällen åkte vi in till den japanska restaurangen Tokyo igen och det var lika gott denna gång!



Vi åkte sedan hem med en hysteriskt roilg taxichaufför så vi skrattade hela vägen hem. Helt underbart!