28 januari 2015

Silverkurs nr 3, jukeboxen hem och Michi till Sverige

Så var det dags för silverkurs nummer tre. Idag skulle jag få göra ett infattat hängsmycke. Det är roligt att se hur fint det kan bli från att man bara får en fyrkantig platta. Först skulle själva ramen till infattningen klippas till.


Så fick man mäta och böja till så att det passade perfekt.


Kanten skulle sedan lödas fast på en bottenplatta, plattan klippas till och sedan filas så att allt var jämnt.


Ett litet hänge fick klippas till och sedan skulle stenen klistras på plats. Nu måste jag vänta tills nästa vecka för att limmet ska hinna härda och sedan skall silverkanten böjas in så att det inte är några glipor. En sista sandpappring skall göras till sist också. Så kul det här!!


Från silverkursen bar det sedan av upp till butiken Outdated och vår jukebox. Mekanikern hade nu fixat den och skulle visa mig lite hur man sköter den. Jag hade också ordnat så att den kunde transporteras hem idag som överraskning för Michi.


Vi fick köra otroligt försiktigt hem från Publika och Jukeboxen väger sina 160 kg så den var inte lätt att få upp och ner från lastbilen, men till slut var den på plats hemma i lägenheten och hela styrkan som varit med och hjälpt till fick dricka och fick ställa upp på ett kort. Killen i grönt jobbar i butiken och mannen i gult brevid var mekanikern som kommit upp från Johor Bahru. Kvinnan var hans fru och de andra två var bara med och hjälpte till.


På kvällen var det sedan dags för Michi att åka hem till Sverige. Här flankerad av Hasse och Jeffrey.


Nu är det bara Fredrik och jag här i ett par veckor. Då får vi mysa ihop!!