11 oktober 2016

En dag på Kuramathi

Vilken fin frukostbuffet de har här. Hur mycket spännande saker som helst. Idag fanns det en grön fårost med pesto till exempel.


Idag satt vi ute och man kan bara njuta av utsikten och färgen på vattnet. Har aldrig sett något så vackert! Dessutom är alla möbler och all design helt makalös.



Efter frukosten blev det en promenad ut på sandrevet i ena änden av ön.



Man kan gå en bra bit ut. Känns nästan lite läskigt!


Tog kort på en tavla över Kuramathi så vi kan komma ihåg alla ställen vi besökt.


Det ingår snorkelutrustning när man bor här så vi traskade iväg och hämtade ut det och kastade oss sedan i havet. Idag var vi nog på lite fel ställe för vi såg inte så många fiskar. Inga av de stora hajar vi möttes av när vi kom igår.


När vi var nöjda med snorklingen gick vi bort till poolen. Där hade man möjlighet att simma i både pool och hav. Det gäller att prova allt.



När det började närma sig lunch tog vi oss bort till andra sidan ön där receptionen ligger. Vi skulle prova The Island Café. På vägen såg vi enorma fiskstim i havet.


När vi satt och åt fick vi syn på ett par av dessa roliga fåglar, ser ut som hägrar. De stod och tittade på folk som om de var en attraktion för fåglarna.


En liten selfie från lunchen. Så svårt att få dem bra...


Vi strosade sedan mätta och belåtna tillbaka till poolområdet. Ön är väl cirka 2,5 km lång och det anses väldigt stort!



Vi bestämde oss för en liten eftermiddagsdrink och Anna hade tipsat om Maldivian Lady. Den var ju väldigt vacker, men lite väl söt för min smak. Den blev ju bra på kort i alla fall :)


Fina underlägg hade de här också.


Varje dag fixar de iordning så fint på sängen så man vill knappt förstöra det.


På kvällen gick vi till The Reef och åt. En ny restaurang på ön. Vem var där om inte vår kompis!


De hade en enorm vinkällare inne i restaurangen. Trevligt! Michi kunde ju få lite Man Cave-känsla. 


Till middag ikväll blev det hummer tortellini till förrätt och sedan en god Angus Beef till varmrätt.



Det blev en drink i poolbaren innan vi gick och lade oss. Vi hade hört ett par gäster klaga på att en drink var så stark så jag var tvungen att prova den. Den hette Thai me up - lite oväntat namn - och innehöll bland annat chili. Lite spicy, men inte så farligt, och riktigt god.


Klockan var nu halvelva och vi var helt slut. Solen går upp klockan sex så vi är uppe vid sju redan, vi som aldrig är så morgonpigga. Dagarna blir långa, men kvällarna lite kortare. Så skönt att bara koppla av och varva ner.