24 september 2021

Mot Langkawi

Nu är det nya rutiner när man äntligen får flyga igen. Inga problem att åka ut till Subangs flygplats. Inget polistillstånd behövdes eftersom man nu får åka fritt inom KL och Selangor. På flygplatsen fick vi ställa ifrån oss resväskan och gå upp en trappa. Steg ett var att scanna en QR-kod och registrera oss.


Vi fick sedan gå bort till Steg 2 där vi skulle ta våra egenmedhavda swabtester. Flera ur personalen stod redo att hjälpa till.


Man fick gå in i ett bås och packa upp sitt lilla paket och vifta runt i hals och näsa.


När provet var klart fick vi vänta femton minuter och sedan skulle det läsas av. Alla klarade sig :)


Vi hann in i loungen för lite frukost och kaffe innan vi var redo för planet. Vi hade blivit rekommenderade att vara på flygplatsen tre timmar innan, men taxin hade missat att boka in oss och vi blev lite försenade, men två och en halv timme var mer än nog.


Det blev många skratt i loungen. De hade en meny med två rätter att välja mellan, men givetvis fanns ingen av dessa utan en tredje variant i stället...


När vi kom till scanningen för handbagage fick vi scanna ytterligare en QR-kod där man skulle fylla i var man skulle bo på Langkawi. Efter detta var vi klara. När vi landat och kommit fram till huset så var det någon som kom springande ner för backen i full fart. Hur gott gjorde inte det i hjärtat.


Fantastiskt härligt att vara här igen!!!


Vi var lite rädda att många växter skulle ha vissnat eftersom trädgårdsmästaren inte fick lämna sin by på en månad, men som tur var så verkade allt ok. Vi hade till och med fått en liten chili.


På kvällen åkte vi ner till Tapaz med Thelma. 


Hon och jag åkte först för vi ville gärna ha ett bord precis vid vattnet.


Jag vet inte hur många bilder jag har med solnedgång härifrån, men det är lika vackert varje gång.


Michi dök upp en halvtimme senare när mötena var klara.


Aliah, som städar här ibland, skickade över ett foto från i morse. Vi hade påhälsning av Sir Väs.


Nu är man tillbaka på ön med alla vilda djur igen...