20 december 2015

Julbord på rörtången och dags för laxen att gravas

Tidigt i morse, redan klockan fyra svensk tid, steg Roberto, Raquel, Barbara, Amanda och Fredrik på en buss i Porto Alegre för att åka ner till Santa Maria där Raquels föräldrar och syskon bor. Sex timmar senare, tio i Sverige och sju i Brasilien var de så äntligen framme vid målet. Nu stannar de där ända till den 30 december.



Senare på eftermiddagen var de alla bjudna på brasiliansk barbeque som höll på i ELVA timmar!!!



Fredrik hittade som alltid lite djurkompisar. Lätt när man har mat med sig :)


Han fick också träffa Amandas kusiner.


Själv ställde jag mig och gjorde pepparkaksdeg på morgonen hemma. Vi hade en fullspäckad dag framför oss och degen måste vila en dag innan man bakar den. 



Michi och jag stack iväg till gymmet för jag ville prova Zumba här hemma. Tjejen som skulle hålla i det kom nästan tio minuter för sent, men när hon väl körde igång så var hon riktigt bra. Det blev sedan hem i ilfart för att duscha, åka via mammas grav och tända ett ljus och sedan ut till Rörtången för lite traditionsenligt jullunch tillsammans med vännerna där. Denna gång var vi hemma hos Marie och Ingemar och alla har med sig lite olika saker.




Marie tog kort på Ingemar, Michi och mig. Michi hade sin "fina" jultröja från London på sig. Ingemar har precis opererat ryggen för diskbråck så det var roligt att han orkade vara med!



Här har vi deltagarna: Marie, Michi, Birgitta och Leif...



...tillsammans med Ingemar, Mariana, Kjell, Eva och Thomas.




Vid sjutiden var vi hemma i Lerum igen och Michi kastade sig över gravlaxen. Den skall ligga i tre dagar så det kommer att bli helt perfekt! Vi skojade med Anna och lade upp två event på Wistla, ett med att göra gravlax och ett med att göra pepparkakor i morgon.




Kvällen avslutades med film och ostbricka. Myskväll med familjen. När det är så mörkt som det är här nu så är det rätt skönt att bara kura in sig och äta gott!